Powered by WP Bannerize

MyNewBabyCam – систем кој овозможува да го гледате вашето штотоку родено бебе преку интернет

MyNewBabyCam - систем кој овозможува да го гледате вашето штотоку родено бебе преку интернет

Започнувајќи од 2011 година, болницата “Драгиша Мишовиќ” во Белград нуди една навистина убава услуга- поставен е информативниот систем MyNewBabyCam кој им нуди можност на родителите преку интернет постојано да го гледаат сопственото новороденче додека тоа престојува во болницата.

Личности кои што најмногу ќе ве нервираат после породувањето

Личности кои што најмногу ќе ве нервираат после породувањето

После породувањето одеднаш може да се најдете во опкружување на многу луѓе кои мислат дека ги имаат најдобрите совети за тоа како треба да го одгледувате вашето новороденче. Но, некои од нив, иако сакаат да ви помогнат го чинат сосема спротивното.

Магијата на првата прегратка на мајката и нејзиното новороденче

Магијата на првата прегратка на мајката и нејзиното новороденче

Во последните неколку години, истражувачите од областа на медицината се повеќе се обидуваат да го истакнат непроценливото значење на првите контакти помеѓу мајката и новороденчето, кои се остваруваат во првите неколку часа после породувањето.

Секоја нова мајка има право да рече НЕ!

Секоја нова мајка има право да рече НЕ!

Понекогаш се чини дека околината се чувствува најповикана да дава совети на жените кои што штотуку станале мајки. Секој посакува да додаде уште нешто во начинот на кој што новата мајка треба да се грижи за своето дете.

Дали е во ред ако вашиот партнер посака да го проба мајчиното млеко?

Дали е во ред ако вашиот партнер посака да го проба мајчиното млеко?

Дона Мареј, жената која сите свои истражувања ги насочила кон постпородилното искуство, вклучувајќи го и доењето, на својот портал го изложува прашањето дали мажите изразуваат желба да го пробаат мајчиното млеко и дали е тоа во ред?

Мајчинството е уметност која не тежнее кон совршенство туку кон разбирање, сочувство и љубов

Мајчинството е уметност која не тежнее кон совршенство туку кон разбирање, сочувство и љубов

Не постои подлабока врска од онаа помеѓу мајката и нејзиното дете, бидејќи детето живее цели девет месеци на начинот на кој што живее мајката; никој друг не може да живее девет месеци во вас.

Дали треба да се прекине доењето ако мајката има темепратура?

Дали треба да се прекине доењето ако мајката има темепратура?

Доколку мајката која што сеуште го дои своето дете се разболи, а при тоа се појави симптом како што е зголемување на телесната температура пред се треба да се превземат чекови во откривањето на причината за појава на тој симптом, односно за видот на заболувањето.

Класификација на лековите според степенот на безбедност за употреба кај доилките

Класификација на лековите според степенот на безбедност за употреба кај доилките

Според степенот на несакани реакции и можни последици врз доенчето, Светската здравствена организација подготвила класификација на лековите според нивната безбедност за употреба кај доилките.

Дали мајчинството прави понекогаш да се чувствувате осамено?

Дали мајчинството прави понекогаш да се чувствувате осамено?

Треба да знаете дека не сте единствени ако понекогаш сте се почувствувале одвоени од остатокот од светот поради мноштвото обврски околу децата и домот.

Неколку корисни совети кои ќе ви помогнат правилно да ги негувате градите додека доите

Неколку корисни совети кои ќе ви помогнат правилно да ги негувате градите додека доите

Откако девет месеци го носевте под срцето вашето бебенце, сега тоа конечно е во вашата прегратка. Овие неколку корисни совети ќе ви помогнат како правилно да ги негувате градите додека доите- уживајте во доењето без проблемите што можат да го следат овој прекрасен чин.

Додека доите не смеете да губите повеќе од 1кг неделно

Додека доите не смеете да губите повеќе од 1кг неделно

Сонот на секоја нова родилка е што побрзо да ги врати килограмите. Водејќи се од големата желба се прават огромни грешки кои влијаат и за детето (преку мајчиното млеко) и особено за здравјето на мајката.

Powered by WP Bannerize