Powered by WP Bannerize

Како да го намалите стомакот после царски рез?

Како да го намалите стомакот после царски рез?

Во продолжение ви прикажуваме неколку корисни совети за тоа како да го намалите стомакот по породувањето, особено доколу ви е извршен царски рез:

Колку време трае опоравувањето од царски рез

Колку време трае опоравувањето од царски рез

Доколку бидете оперирани со помош општа анестезија (подразбира губење на осетот за болка, свест, рефлекси и појава на различен степен на мускулна релаксација), веднаш по царскиот рез може да почуствувате гадење, можеби и ќе ви се повраќа, ќе се чуствувате збунето, што е последица на анестезијата. После операцијата вие ќе добиете лекови за намалување на болката, па ќе можете да се одморите. Кратко време после породувањето ќе ви го донесат вашето бебе да го видите. Медицинската сестра ќе ви објасни како треба да го доите легната.

Како изгледаат новороденчињата кога ќе се родат?

Како изгледаат новороденчињата кога ќе се родат?

Она што најмногу го очекувате кога сте во блажена состојба е раѓањето и средбата со вашето бебе.

Магијата на мајчинството

Магијата на мајчинството

Моли Трифин e мајка која одлучила своето искуство да го сподели во списанието Women’s Health а воедно и да објасни кои промени неа најмногу ја изненадиле од моментот кога почнала да ја игра улогата на родител.

Дали жените даваат отказ на работа кога ќе добијат бебе?

Дали жените даваат отказ на работа кога ќе добијат бебе?

Според последните истражувања се покажало дека доколку би имале можност, жените би се откажале од нивната работа и плата, за да останат во домот и да се грижат за своите деца.

Мајки облечете костим за капење

Мајки облечете костим за капење

 Џесика Н. Тарнер инаку блогерка и мајка на две деца не се срами од своето тело.

Нема да и простам на пијаната болничарка која ми даде погрешно бебе-животна приказна која го обиколи светот

Нема да и простам на пијаната болничарка која ми даде погрешно бебе-животна приказна која го обиколи светот

Животна приказна која го обиколи светот е уште еден доказ за тоа колку малку е потребно за целосно да се промени нечиј живот.

Преслатко видео: Првиот разговор помеѓу новородени близначиња

Преслатко видео: Првиот разговор помеѓу новородени близначиња

Погледнете го ова преслатко видео односно првиот разговор помеѓу две сестрички близначиња …

Кога ќе се роди мекици,кога ќе прооди постапалки

Кога ќе се роди мекици,кога ќе прооди постапалки

Кога ќе се роди вашето дете се прават мекици,но кога тоа ќе прооди се подготуваат постапалки за проодување.

Емотивна приказна: Кога станав мајка, никој не ми кажа дека…

Емотивна приказна: Кога станав мајка, никој не ми кажа дека...

Кога бев бремена, сите живи ме предупредуваа на тоа што ме чека. Предупредувањата ме чекаа каде и да се појавев, дури и од непознати луѓе…

Мозокот на татковците се адаптира на новороденчето- расте сивата маса

Мозокот на татковците се адаптира на новороденчето- расте сивата маса

Студијата направена на Yale University, САД и објавена во Social Neuroscience покажа дека во мозокот на татковците, кои поминуваат време со нивните бебиња се случуваат физички промени, кои ги одразуваат промените во мозокот на мајките.

Powered by WP Bannerize