Powered by WP Bannerize

Како да си помогнете ако имате болки од доењето

Како да си помогнете ако имате болки од доењето

Доколку сте дел од оние мајки доилки кои имаат болки во градите постои решение и за тоа, наместо ладни облоги користете листови од зелка.

Зелката како лек против болки во градите кај доилките

Зелката како лек против болки во градите кај доилките

Мајките кои дојат многу често се соочуваат со воспалени и болни гради. До воспаление вообичаено доаѓа од преполнетост на градите, застој на млекото, чворови и слични проблеми поврзани со доењето.

Габичната инфекција кај доилките лесно може да се пренесе на бебето

Габичната инфекција кај доилките лесно може да се пренесе на бебето

Иако бебето правилно ја опфаќа ареолата на брадавицата, а сепак за време на доењето постои болка во дојките особено во пределот на брадавицата, можно е да се работи за појава на габична инфекција, чиј најчест причинител е кандидата. 

Запушување на млечен канал за време на доењето

Запушување на млечен канал за време на доењето

За разлика од маститисот, кој е инфективно заболување со бактериолошка основа, запушувањето на млечен канал во дојките се дијагностицира, пред се, со појава на јазол ( чвор ) кој е исклучително болен на допир, а кожата над него може да е зацрвенета и топла.

Десет причини поради кои не треба баш секогаш да се трудите да бидете супер мама

Десет причини поради кои не треба баш секогаш да се трудите да бидете супер мама

Правите се за да заслужено го добиете епитетот “супер мама”? Искуствата велат дека тоа може да ве чини многу-тоа  е работа без крај и еден куп непотребно потрошени нерви.

Работните обврски како начин на ослободување од стресот

Работните обврски како начин на ослободување од стресот

Иако ова може некому да му звучи навистина грубо, сепак некои мајки признаваат дека одењето на работа понекогаш го доживуваат како осумчасовна релаксација.

Што чувствуваат мајките кои се одлучуваат да ги негираат сопствените потреби

Што чувствуваат мајките кои се одлучуваат да ги негираат сопствените потреби

Не е лесно да се биде растрчан на две страни- да се гради кариера од една и да се биде секогаш на располагање на семејството од друга страна. Како изгледа таа растргнатост најмногу знаат мајките.

Доилките можат да си дозволат уште 500 дополнителни калории дневно

Доилките можат да си дозволат уште 500 дополнителни калории дневно

Мајките кои дојат конзумирајќи ја  вообичаената умерена количина на храна значително можат да ја намалат својата тежина за разлика од ние мајки кои што не дојат а исто така се хранат умерено.

Видео: Зацврснете ги стомачните мускули вежбајќи заедно со вашето бебе

Видео: Зацврснете ги стомачните мускули вежбајќи заедно со вашето бебе

Секако дека не треба да брзате со намалувањето на вишокот килограми по породувањето.

Доењето ја намалува количината на инсулин потребна на мајката која боледува од дијабетес

Доењето ја намалува количината на инсулин потребна на мајката која боледува од дијабетес

Многу мајки кои боледуваат од дијабетес во текот на доењето забележале дека болеста навлегла во период на ремисија.

Галерија: Јас не сум само мајка, јас сум супер херој a млекото е мојата супер моќ

Галерија: Јас не сум само мајка, јас сум супер херој  a млекото е мојата супер моќ

Ивет Ивенс е фотографка и мајка на две деца. мајка за која доењето има навистина посебно значење.

Powered by WP Bannerize