Powered by WP Bannerize

Зошто бебињата се потат додека спијат

Зошто бебињата се потат додека спијат

Иако вашето бебе може да се пробуди повеќе пати во текот на ноќта без никакви проблеми, факт е дека бебето за разлика од поголемите деца и возрасните поминува многу повеќе време во подлабока фаза на сон. Од таа причина тие не се мрдаат и движат како ние, па со тоа и повеќе се потат.

Труење со храна во бременоста

Труење со храна во бременоста

До труење со храна доаѓа кога ќе се изеде контаминирана храна а кога се во прашање трудниците оваа состојба потешко се препознава бидејќи симптомите може да се помешаат со симптомите во бременоста.Симптомите можат да бидат мачнина, повраќање, дијареа, а може да се случи да имате треска и да се чусвтвувате слабо и исцрпено.

Дозволете им на децата да лажат

Дозволете им на децата да лажат

Ако сте родител на дете кое многу фантазира и кое добро знае да лаже, знајте дека неговите вербални способности се посилни отколку кај врсниците. Тоа не е задолжително лош знак.Тие деца мора да имаат добри вештини за да се држат до една приказна и да ја запамтат.

Носењето на бебе во марама има многу предности

Носењето на бебе во марама има многу предности

Носењето на бебе во марама или кенгур, освен емоционалниот дел и физичката поврзаност со родителите, има и други предности. Имено додека детето се носи тоа развива свој систем за рамнотежа на посебен начин.

Две работи на кои не треба да ги учиме децата

Две работи на кои не треба да ги учиме децата

Како родители, на многу работи ги учиме децата, но на овие две работи не смееме да ги подучуваме туку сами да ги пуштиме тие вештини да ги совладуваат со свое темпо.

Децата растат со пружање на љубов

Децата растат со пружање на љубов

Новороденчето кое е гладно за љубов, буквално може да умре без допир, исто како што спротивно на тоа може да расте ако многу го допирате, бидејќи хормоните на раст кај прерано родените деца на таа возраст, повеќе се создаваат.

Совети за родителите за поголема безбедност на децата

Совети за родителите за поголема безбедност на децата

Секогаш следете каде оди детето и со кого. Секогаш одредете време колку детето ќе се задржи некаде и барајте задолжително да ве извести за промена на договорениот план. Запознајте ги пријателите на детето и разменете броеви на телефон со нив или нивните родители.

Во Европска Унија на секои две минути исчезнува по едно дете

Во Европска Унија на секои две минути исчезнува по едно дете

Во Европска Унија на секои две минути исчезува по едно дете, а во САД ситуацијата е уште пострашна. На секои 40 секунди едно дете е киднапирано или исчезнато.Најчести причини за киднапирање се сексусално злоставување, трговија со луѓе и органи.

Најдобар пример за детето е мајка која живее здраво

Најдобар пример за детето е мајка која живее здраво

Мајката која живее здраво, изгледа и се чувствува добро. А од тоа нема корист само таа туку и целото семејство.Добрата енергија со која зрачи се пренесува на сите, а пример е и на сопственото дете. А тоа е она што и нему му го посакува да биде здраво, да се чувствува убаво во своја кожа и на самодовербата да ги гради животните успеси.

Како да уживате во храната, а да не се дебелеете

Како да уживате во храната, а да не се дебелеете

Одговорот нa праашњето како да се ужива во јадењето и да не се дебелеете го знаат Французите. Имено познатиот француски парадокс за кој се зборува, а не е до крај демистифициран е тоа што Французите уживаат во храната, конзумираат мрсно, но и алкохол а како нација поретко заболуваат од кардиоваскуларни болести.

Откако ќе се роди, постелката е корисна за бебето само три минути

Откако ќе се роди, постелката е корисна за бебето само три минути

Иако со векови е долга традицијата на бебето по породувањето да му се пресече папочната врвца, во последно време родителите не ја сечат врвцата туку го оставаат бебето споено на постелката и до две недели.Мајките сметаат дека ова е природна опција бидејќи папочната врвца паѓа сама и има свои прендости кога е во прашање здравјето на детето.

Powered by WP Bannerize