Powered by WP Bannerize

Чаеви кои го намалуваат непријатното чувство од мачнините во бременоста

Чаеви кои го намалуваат непријатното чувство од мачнините во бременоста

Во текот на утрото мачнините се најинтензивни токму поради ниското ниво на глукоза во крвта на трудницата.

Мачнините во бременоста-трик на природата за здрав развој на плодот

Мачнините во бременоста-трик на природата за здрав развој на плодот

Според научниците на Универзитетот Корнел во Њујорк, мачнините во текот на бременоста имаат смисла. Имено, мачнините постојат за да овозможат здрав развој на плодот.

Што кога поради мачнините во бременоста миењето на забите е неподнослива постапка

Што кога поради мачнините во бременоста миењето на забите е неподнослива постапка

Многу трудници кои страдаат од мачнини во текот на бременоста имаат сериозен проблем кога треба да се соочат со мирисот и вкусот на пастата за заби при миењето на забите.

Измолзувањето е спас за секоја доилка

Измолзувањето е спас за секоја доилка

Идеално би било, новороденчето од првиот ден да сака, да може и да умее да ги испразни дојките на мајката, но тоа во пракса не е така.И додека тоа не ја совлада вештината на цицањето, мајката ќе мора да го поттикнува лачењето на млекото и да го измолзува вишокот што бебето не го изело.

Намалената концентрација во бременоста е знак дека носите девојче

Намалената концентрација во бременоста е знак дека носите девојче

Дали ви се појавуваат “дупки во сеќавањата” за време на бременоста? Ако одговорот е да, тогаш според едно неодамнешно канадско истражување ќе бидете мајка на девојче.

Зошто кај трудниците се забрзува дишењето

Зошто кај трудниците се забрзува дишењето

Во носењето на плодот учествуваат сите органи на свој посебен начин. Иако бременоста се смета како природна состојба, сепак не треба да заборавиме дека таа бара големи напори на целиот организам на идната мајка.

Во бременоста е потребно само 250 калории повеќе

Во бременоста е потребно само 250 калории повеќе

Прекумерното зголемување на килажата во бременоста може да го смени метаболизмот на глукозата кај мајката, а последица на тоа е поголем раст кај детето. Тоа може да предизвика подолго и потешко породување, со послаби трудови.

Со масажа против затвор и хемороиди во бременоста

Со масажа против затвор и хемороиди во бременоста

Спората работа на цревата е многу честа појава во бременоста. Тоа се случува поради притисокот што зголемената матка го прави врз останатите органи, а со тоа и врз цревата.

Надитрете ја мачнината во бременоста со помош на храна

Надитрете ја мачнината во бременоста со помош на храна

Намалете го интензитетот на мачнините во текот на бременоста конзумирајќи одреден вид на хранливи намирници во одреден период од деноноќието.

Рецепти за вечера за подобра лактација

Рецепти за вечера за подобра лактација

Ова се рецепти за вечера која ќе ја зголеми количината на млеко.

Знаци кои упатуваат на депресија во бременоста

Знаци кои упатуваат на депресија во бременоста

Важно е да ја знаете разликата меѓу нормалната трудничка емотивна промена и нешто посериозно што може да доведе до депресија. Обрнете внимание на знаците на предупредување.

Powered by WP Bannerize