Powered by WP Bannerize

Причини за крварење за време на бременост

Причини за крварење за време на бременост

Крварењето за време на бременоста никогаш не е нормално. Доколку го имате овој проблем веднаш треба да се конслутирате со вашиот доктор, без разлика дали се работи за рана или пак за напредна бременост. Причините за крварење за време на бременоста можат да бидат најразлични.

Спонтан абортус

Спонтан абортус

Спонтан абортус е спонтана загуба на бременоста, во првите 20 седмици, кога бебето не може да преживее надвор од мајката. Спонтаниот абортус е многу честа појава, се јавува кај околу 10-25% од утврдените бремености. Една четвртина од жените искусиле барем еден спонтан абортус.

Пеењето песни и читањето книги, можат да му помогнат на бебето побрзо да прозбори

Пеењето песни и читањето книги, можат да му помогнат на бебето побрзо да прозбори

Дури и ако не сте премногу музикални, звукот на стиховите кои се повторуваат ќе бидат вистинска музика за ушите на бебињата. Детските песни не бараат голем талент за пеење. Децата умеат да покажат интерес за книгите многу порано од што би помислиле.

Трудници, еве што да облечете од половината надолу

Трудници, еве што да облечете од половината надолу

Покрај трудничките гаќи со висока половина, можете да користите и обични трикотажни гаќи до стомак, во малку поголема големина. Хулахопките за трудници не им се допаѓаат на сите, така што покрај нив можат да се користат обични само два броја поголеми.

Големината на градите го открива полот на бебето

Големината на градите го открива полот на бебето

Според народните верувања, ако стомакот во бременоста е тркалезен и висок, тогаш жената очекува момче, а ако е широк и низок, ќе биде девојче.

Првата температура кај бебињата

Првата температура кај бебињата

Ако прво дете е во прашање, кога бебето ќе крене температура родителите креваат паника.Иако педијатрите ги храбрат тврдејќи дека е нормално кај новороденчињата таа да варира, треба да се консултира или да се посети лекар ако таа помине 38 степени.

Дали правилно го доите бебето?

Дали правилно го доите бебето?

Мајките кои само што излегле од болница со првото дете, најчесто ги фаќа паника поради доењето.Најголем проблем им претставува положбата која ним и на бебето е најудобна.

Влијанието на мајчината исхрана врз доењето

Влијанието на мајчината исхрана врз доењето

За време на вашата бременост, бебето „ги вкусило“ сите вкусови на храната што вие ја сакате, бидејќи храната што сте ја јаделе „ја зачинила“ вашата амнионска течност.

Кои хранливи состојки треба да ги прима доилката

Кои хранливи состојки треба да ги прима доилката

Додека го доите вашето бебе ви требаат повеќе витамини А, витамин Е и витамин Ц. Овие витамини ви требаат повеќе кога доите отколку за време на бременоста.

Како да се справите со тврдоглаво дете?

Како да се справите со тврдоглаво дете?

Првата работа на која треба да обрнете внимание е детето никогаш да не успее да го добие тоа што го сака кога тврдоглаво се однесува. Во многу случаи, родителите сосема несвесно даваат позитивен одговор на тврдоглавото однесување, со што детето се наградува и се поттикнува неговото непримерно однесување.

5 разлики во првата и во втората блеменост

5 разлики во првата и во втората блеменост

Освен што во најголем број на случаи второто породување е значително полесно, зашто барем делумно можете да се подготвите психички за она што ве очекува, постојат и други разлики.

Powered by WP Bannerize