Powered by WP Bannerize

Колку ултразвучни прегледи се потребни во текот на бременоста

Колку ултразвучни прегледи се потребни во текот на бременоста

Бројот на ултразвучни прегледи во текот на бременоста во се поголем број случаи ги преминува границите. “Виновници” за преголемиот број прегледи од овој тип се и гинеколозите и трудниците.

Дали честите ултразвучни прегледи во бременоста се штетни за плодот

Дали честите ултразвучни прегледи во бременоста се  штетни за плодот

Ултразвучните прегледи во текот на бременоста не се најнова технологија од која треба да стравуваме поради можните негативни ефекти. За корисноста на ултразвучните прегледи се знае многу, но за негативните последици сеуште се дискутира.

Анестетици при поправка на забите во бременоста-да или не

Анестетици при поправка на забите во бременоста-да или не

Посетите на стоматолог во текот на бременоста се потполно сигурни, а поправката на расипаните заби повеќе од неопходна. Она што не е препорачливо за трудницата се амалгамските пломби.

Бременоста серум на младоста

Бременоста серум на младоста

Како што старееме така и на нашето тело му е потешко да ги обновува оштетените ткива. Меѓутоа, размената на крв меѓу мајката и бебето, го поттикнува регенирањето на оштетените ткива.

Бременост по 40-тата година

Бременост по 40-тата година

Бременоста по 40-та година во најново истражување е поврзана со подоцнежно 60-процентно зголемување на ризикот за мозочен удар предизвикан од крварење, објавија американски научници.

Воспаление на бубрезите во текот на бременоста

Воспаление на бубрезите во текот на бременоста

Инфекцијата на горниот дел од уринарниот тракт која се развива во зоната на бубрезите најчесто е последица од циститис, инфекција на уринарниот тракт која не е лекувана навреме.

Симптоми на вонматерична бременост

Симптоми на вонматерична бременост

Показателите на вонматеричната бременост можат прилично да варираат од случај до случај, особено во должината на траењето и поради фактот дали настапило пукање на јајцеводот.

Само што дознавте дека сте бремена, дали знаете колку всушност е старо вашето бебе во тој момент

Само што дознавте дека сте бремена, дали знаете колку всушност е старо вашето бебе во тој момент

Само што сте сфатиле дека менструалниот циклус изостанал овој месец. Најчесто, со желба што поскоро да ја дознаеме радосната вест тестот за бременост го правиме рано, во периодот од 29 до 35 ден од последната менструација.

Предвремената ејакулација е проблем кој треба да се лекува

Предвремената ејакулација е проблем кој треба да се лекува

Ако на мажот му се потребни 8 минути за да доживее оргазам, а на жената на пр. 6 минути, тогаш траењето на пенетрацијата може да се смета за нормално.

Гестациска наспроти ембрионална возраст на плодот

Гестациска наспроти ембрионална возраст на плодот

Гестациска возраст е времето од појавата на последната менструација до актуелниот период , што вообичаено или стандардно почнува две недели пред актуелната фертилизација, односно пред оплодувањето.

Нетолеранција на мајчиниот имунолошки систем кон постелката во текот на бременоста

Нетолеранција на мајчиниот имунолошки систем кон постелката во текот на бременоста

Неуспешната бременост, особено во случај на неуспешност при процес на ин-витро потпомогнато оплодување, може да биде поттикната од неадекватната регулација на мајчиниот имунолошки систем.

Powered by WP Bannerize