Powered by WP Bannerize

Зошто служи мајката?

Зошто служи мајката?

Мајката служи да ни помогне да излеземе ода таму од каде што се раѓаме.

Братче од акумулатор

Братче од акумулатор

Кога се родило моето братче морале да го стават во акумулатор ( инкубатор )

Отвори се Сезаме, кога ќе прерасне во шега

Отвори се Сезаме, кога ќе прерасне во шега

Отвори, се зезаме! (а се мисли Отвори се Сезаме, при читање на „Али Баба и 40 разбојници“)

Што е богатство

Што е богатство

Мојата мама баш ги сака парите. И јас ги сакам, ама никому не ги давам, а мојата мама ги дава, на мене!

Изненадување е кога гостите не сакаат да си одат

Изненадување е кога гостите не сакаат да си одат

Кога ќе ти дојдат гости, па не сакаат да си одат, тогаш најмногу се изненадуваш

Што е политиката

Што е политиката

Хм…. Тоа според мене е нешто многу сомнително.

Повеќе ја сакам сестра и на мајка ми

Повеќе ја сакам сестра и на мајка ми

Повеќе ја сакам сестра и на мајка ми. Таа ми е тетка, а мојата не ми е ништо!

Господ можеше да каже волшебни зборови и да се ослободи од шајките

Господ можеше да каже волшебни зборови и да се ослободи од шајките

Господ можеше да каже волшебни зборови и да се ослободи од шајките на крстот, но не го стори тоа. Тоа е љубов.

Не брзам да се заљубам

Не брзам да се заљубам

Не брзам да се заљубам и трето одделение ми е доволно тешко.

Зошто мајка ти и татко ти се во брак

Зошто мајка ти и татко ти се во брак

Зошто мајка ти се омажила за татко ти ? Затоа што според баба тогаш мама немала капа за размислување на главата.

Кога тортата е спремна за јадење

Откако ќе се направи, тортата треба да отстои во ладилникот неколку дена за да созрее. После кога ќе биде зрела спремна е за јадење.

Powered by WP Bannerize