Powered by WP Bannerize

Децата во развој имаат зголемена потреба од калциум

Децата во развој имаат зголемена потреба од калциум

На возрасните личности им е потребно околу еден грам калциум во текот на денот.Зголемени потреби за калциум имаат деца во развој.

Вечерна ужинка-која храна е најдобра да му ја понудите на детето пред спиење

Вечерна ужинка-која храна е најдобра да му ја понудите на детето пред спиење

Многу деца, особено во активниот период на растот, пред спиење бараат нешто да грицнат. Потребата за храна пред спиење може да се појави ако на пример вечерата била порано.

Рецепт: Вкусни и здрави домашни бисквити

Рецепт: Вкусни и здрави домашни бисквити

Израдувајте ги вашите најмили со овие превкусни домашно подготвени бисквити со мед. Препорачливи се за деца постари од една година.

Најдобар начин да не ги навикнувате децата на газирани пијалоци е да не ги пиете ниту вие

Најдобар начин да не ги навикнувате децата на газирани пијалоци е да не ги пиете ниту вие

Најдобар начин децата да не се навикнуваат на газирани пијалоци е ако не ги купувате воопшто. Кога вие нема да пиете газирани сокови, тогаш ниту вашите деца нема да ги пијат.

Готварската сол е опасна за детското здравје

Готварската сол е опасна за детското здравје

Честото консумирање готварска сол е опасност за здравјето на децата. Лошиот ефект на готварската сол се должи на натриумот кој во голем поцент е дел од нејзиниот состав. 

Фото: Мајка и понатаму ја дои својата шест годишна ќерка

Фото: Мајка и понатаму ја дои својата шест годишна ќерка

Маша Ал Муса има 52 години и шест годишна ќерка која што сеуште ја дои.

Зошто детето одбива да јаде со лажичка

Зошто детето одбива да јаде со лажичка

Една од основните причини зошто детето не сака да јаде од лажичка е прераното давање на цврста храна. Точно е дека стручњаците советуваат на бебињата да им даваат цврста храна кога ќе наполнат шест месеци.

Најдобро е децата да јадат зеленчук и овошје кои што не се термички обработени

Најдобро е децата да јадат зеленчук и овошје кои што не се термички обработени

Зеленчукот и овошјето се многу важен елемент во здравата исхрана. Тие содржат голем број витамини, минерали и биоактивни компоненти важни за здравјето.

Како да постапите кога детето постојано бара да јаде

Како да постапите кога детето постојано бара да јаде

Ретки се децата што на три-четири годишна возраст бараат да јадат повеќе од она што им се дава

Промена на навиките во исхраната кај децата

Промена на навиките во исхраната кај децата

Во златните времиња додека вашето дете било бебе, го раководела едноставна логика- ќе направам се што е забавно и што доведува до тоа да се чувствувам добро.

Гојазни родители-гојазно дете, или можеби не

Гојазни родители-гојазно дете, или можеби не

Цел живот водите борба со вишокот килограми. И вашиот партнер можеби има некој килограм повеќе. Можеби се прашувате дали и вашите деца ќе го имаат истиот проблем?

Powered by WP Bannerize