Powered by WP Bannerize

Пливањето е добро за секоја возраст

Пливањето е добро за секоја возраст

Пливањето ја одржува кондицијата и е во согласност со психофизичкиот развој на целиот организам. Тоа опушта и дејствува благотворно на психата, кардиоваскуларниот систем, респираторниот систем, развој на мускулите и коските.

Претераното пиење на зелен чај, не е добро за плодноста

Претераното пиење на зелен чај, не е добро за плодноста

Зелениот чај е одлична алтернатива за тие кои го сакаат кафето. Во утринските часови ќе се наполните со енергија и ќе ве намами со својот егзотичен вкус.

Холестеролот негативно влијае врз плодноста

Холестеролот негативно влијае врз плодноста

Студијата на американскиот Национален институт за срце покажа дека лицата кои имаат високо ниво на холестерол во крвта, подоцна стануваат родители во однос на поединците кои имаат помалку холестерол.

Алергија на сперма

Алергија на сперма

Оваа алергија не е безопасна, се појавува ретко, но може да биде голем проблем. Најчести симптоми на алергија на сперма се лош мирис од вагината, печење и чешање по секој контакт со сперма, посебно по полов однос, отекување и црвенило како и пликови по цело тело.

Свесно дишење и зошто тоа е важно

Свесно дишење и зошто тоа е важно

За да бидете свесни за своето дишење, можете да ги броите своите вдишувања и издишувања. На пример додека вдишувате, бројте до три, додека го држете воздухот во гради бројте до три додека издишувате исто така бројте до три. Овој ритам може да биде подолг на пример 4-6-7.

Среќното детство го зајакнува срцето

Среќното детство го зајакнува срцето

Усвојувањето на здрави животни навики е пресудно за квалитетен живот, а растењето во стабилно опкружување придонесува кон тоа, покажуваат резултатите на новите истражувања на финските научници.

Музикотерапијата во борба против депресија кај адолесцентите

Музикотерапијата во борба против депресија кај адолесцентите

Истражувачите од Универзитетот Квинс во Белфаст, откриле дека терапијата со музика значително може да помогне во борбата против депресијата и намалување на емотивните проблеми кај адолесцентите.

Секоја година во Европа 42.700 жени умираат од карцином на јајници

Секоја година во Европа 42.700 жени умираат од карцином на јајници

Карциномот на јајници е опасна болест од која секоја година 42.700 жени во Европа умираат.Во споредба со останатите карциноми на женскиот репродуктивен систем, стапката на смртност е најголема кај овој тип на канцер.

Разлики помеѓу труење со храна и стомачен вирус

Разлики помеѓу труење со храна и стомачен вирус

Различни фактори влијаат на појавата на тешкотии на нежниот детски систем за варење. Децата често се вознемирени и нервозни, па иако нивното однесување укажува на стомачни проблеми, родителите често не се сигурни дали е стомачен вирус или труење со храна, посебно децата кои се уште не зборуваат.

Градникот носете го што помалку

Градникот носете го што помалку

Стручњаците советуваат градникот да го соблекувате што почесто, а најдобро е потполно да се избегне.Постојат научни докази зошто е добро да се избегнува носењето на градник. Еден од нив е фактот што градникот создава притисок на лимфните капилари и околу нив може да се насоберат токсини.

Може ли кучето да го сочува детето од астма

Може ли кучето да го сочува детето од астма

Децата кои во текот на првата година често биле во друштво на кучиња, имаат 15 проценти помал ризик да добијат астма од тие кои не растеле со ова домашно милениче.Ова го тврдат шведските научнции кои спровеле студија на 1.000 деца, утврдувајќи ја предноста на дружење со миленичиња.

Powered by WP Bannerize