Powered by WP Bannerize

Кажете им збогум на лошите навики пред да забремените

Кажете им збогум на лошите навики пред да забремените

Сосема е јасно дека кога ќе останете бремени, алкохолот, никотинот и воопшто нездравиот начин на живот едноставно мора да станат минато.

Стравот од родителството како причина за одложување на одлуката да се има потомство

Стравот од родителството како причина за одложување на одлуката да се има потомство

Стравот кој што го предизвикува двоумењето на идните родители дали ќе бидат добри во улогата на родители се вбројува помеѓу најважните причини за одложување на одлуката да се има потомство.

Дали ќе се роди момче или девојче зависи од таткото

Дали ќе се роди момче или девојче зависи од таткото

Дали ќе се роди момче или девојче- за тоа одлучува машката страна од процесот на зачнување.

Во кои случаи планирањето на бременоста е особено важно

Во кои случаи планирањето на бременоста е особено важно

Со цел бременоста, породувањето па и роденото дете да бидат здрави, пожелно е да се планира секоја бременост.

Овулацијата не секогаш доаѓа во предвидениот термин

Овулацијата не секогаш доаѓа во предвидениот термин

Сигурно е дека до зачнување доаѓа во време на овулација, па токму поради тој факт, за планирањето на семејството е важно да се утврди тн. овулациски прозорец.

Проверете дали сте бремена

Проверете дали сте бремена

Тестовите за бременост можат да бидат спроведени на два начини:

Врз шансите за зачнување големо влијание има и генетскиот фактор

Врз шансите за зачнување големо влијание има и генетскиот фактор

На прашањето „до кога жената е навистина плодна“ во голема мера одговор дава и генетскиот фактор.

Петнаесет рани знаци на бременост

Петнаесет рани знаци на бременост

За да дознаете со сигурност дали сте бремени ќе мора да направите домашен тест за бременост, односно да го посетите својот гинеколог кој ќе ја потврди бременоста.

Следете ја овулацијата за успешно забременување

Следете ја овулацијата за успешно забременување

Настојувајќи да ја следат овулацијата, многу жени и нивните партнери се наоѓаат под голем стрес.

Терминот на породувањето е само проценка

Терминот на породувањето е само проценка

Иако универзалното правило во пресметката на започнувањето и должината на бременоста гласи дека се зема првиот ден од последната менструација како прв ден од бременоста, сепак доколку го знаете точниот ден на овулацијата бременоста можете да ја пресметате така што на тој ден ќе додадете уште четринаесет дена.

Оптималното ниво на селен во организмот ја зголемува плодноста

Оптималното ниво на селен во организмот ја зголемува плодноста

Истражувачите одамна откриле дека количината на селен во организмот на жената има голема врска со плодноста.

Powered by WP Bannerize