Powered by WP Bannerize

Со мерење на базалната температура подобро запознајте го својот менструален циклус

Со мерење на базалната температура подобро запознајте го својот менструален циклус

Со секојдневното мерење на температурата во текот на утрото уште пред да станете од кревет можете подобро да го запознаете својот циклус и полесно да предвидите кога настапува овулацијата.

Само една третина од жените овулираат на време

Само една третина од жените овулираат на време

Овулацијата кај жените со уреден менструален циклус од дваесет и осум денови обично се случува околу четринаесетиот ден од денот кога започнало менстуралното крварење.

Грешки кои можат да влијаат на зачнување

Грешки кои можат да влијаат на зачнување

Ако се обидувате да останете бремени, не дозволувајте овие погрешни потези да влијаат на конечната цел.

Со гас за смеење до полесно забременување

Со гас за смеење до полесно забременување

Азот оксид обично се користи како анестетик при мали зафати или кај заболекари. Азот оксид се меша со кислород и предизвикува чувство на опуштеност и еуфорија кај повеќето пациенти. Гасот кој предизвикува смеење се врзува за крвните клетки во плуќата и патува до мозокот.

Сите денови во циклусот се потенцијално плодни денови

Сите денови во циклусот се потенцијално плодни денови

Дури и денот кога жената ја очекува менструацијата е потенцијално плоден. Затоа, ако не сакате да забремените, не се потпирајте само на плодните денови.

Консултација со лекар по една година неуспешни обиди за зачнување

Консултација со лекар по една година неуспешни обиди за зачнување

Доколку партнерите немаат други здравствени проблеми а сепак обидите за зачнување се неуспешни и по една година од обидувањето, препорачливо е да побараат лекарска консултација.

Тестостеронот е важен за женското либидо

Тестостеронот е важен за женското либидо

Со намалување на нивото на тестостерон во организмот кај жената се намалува и нејзиното либидо.

Како работи биолошкиот часовник кај жените

Како работи биолошкиот часовник кај жените

Секоја жена, особено кога ќе навлезе  во триесеттите години од животот треба да си го постави прашањето е уште колку јајце клетки носи нејзиниот организам и кога тие ќе бидат потрошени.

Планирате бременост-што треба да имате во предвид

Планирате бременост-што треба да имате во предвид

Идните мајките треба да бидат во што е можно подобра физичка кондиција, со однос на тоа дека телото во текот на бременоста е под поголемо оптоварување и стрес и е предмет на неверојатни промени.

Истражување: Зимските месеци се идеални за зачнување на женско бебе

Истражување: Зимските месеци се идеални за зачнување на женско бебе

Момче или девојче, шансата да погодите што носите секогаш е релативна, но едно нешто е сигурно-точната информација ќе ја имате кога ќе се породите.

Како спиењето влијае врз плодноста

Како спиењето влијае врз плодноста

Што е тоа што еден пар го прави исклучително плоден, додека други со месеци се мачат додека да се случи посакуваното зачнување на бебето, во голем број случаи претставува мистерија.

Powered by WP Bannerize