Powered by WP Bannerize

Кога треба да се започне со пап тестовите

Кога треба да се започне со пап тестовите

Пап тестот во неговата класична варијанта не може да се направи кај оние жени/девојки кои никогаш немале сексуални односи.

Дознајте дали сте бремени со помош на избелувач

Дознајте дали сте бремени со помош на избелувач

На многумина од нас им е познато зошто се употребува варакината.

Пастата за заби-природен тест за бременост

Пастата за заби-природен тест за бременост

Додека сега е многу лесно да се утврди бременоста со помош на едноставна употреба на тестот за бременост што можете да го купите во секоја аптека, во минатото, кога тестовите за бременост не постоеле, жените на различни начини се обидувале да дознаат дали се бремени или не.

Хормонска инјекција како начин за заштита од несакана бременост

Хормонска инјекција како начин за заштита од несакана бременост

Бременоста може да се спречи со помош на контрацепциска инјекција која се аплицира на секои осум, односно дванаесет недели. Таа во својот состав содржи прогестерон и е долгорочна метода на контрацепција.

Момче или девојче во зависност од периодот на овулација

Момче или девојче во зависност од периодот на овулација

Според медицината, постои тесна врска помеѓу плодните денови и тоа од каков пол ќе биде новороденчето.

Пречестото конзумирање на компиров скроб во текот на бременоста го зголемува ризикот за појава на гестациски дијабетес

Пречестото конзумирање на компиров скроб во текот на бременоста го зголемува ризикот за појава на гестациски дијабетес

Пречестото конзумирање на компир и производи кои што содржат компиров скроб ( на пример грицките ) во бременоста може значително да го зголеми ризикот за појава на гестациски дијабетес-откриваат британските научници.

Како мажите да ја сочуваат својата плодност

Како мажите да ја сочуваат својата плодност

Нездравиот начин на живот е вистинска опасност за сперматозоидите. Сепак постојат неколку начини на кои мажите можат да ја сочуваат својата плодност.

Сигурна бременост е можна и по победата над ракот на дојката

Сигурна бременост е можна и по победата над ракот на дојката

Студијата претставена на Европската конференција за ракот на дојка докажува дека жените кои го победиле ракот на дојките можат да имаат деца без грижа дали со бременоста и доењето ќе можат да го зголемат ризикот за враќање на болеста.

Колку треба да се чести сексуалните односи за успешно забременување

Колку треба да се чести сексуалните односи за успешно забременување

Според истажувањата, од седум до десет парови кои имаат редовни сексуални односи и не користат контрацепција, ќе го зачнат своето бебе во текот на првата година.

Честото конзумирање на прокељ ја зголемува плодноста

Честото конзумирање на прокељ ја зголемува плодноста

Паровите кои се обидуваат да добијат бебе не треба да ја изостават оваа мала витаминска бомба од своето мени.

Колку белковини и се потребни на една трудница

Колку белковини и се потребни на една трудница

Исхраната на идната мајка секогаш треба да биде здрава и избалансирана на тој начин да ги обезбеди сите потребни витамини и минерали за неа и за нејзиниот плод.

Powered by WP Bannerize