Powered by WP Bannerize

Премногу алкохол предизвикува проблеми со зачнувањето

Премногу алкохол предизвикува проблеми со зачнувањето

Кога ќе донесете одлука дека е време да го проширите своето семејство вложете во здравиот начин на живот и промени на секојдневните навики кои можат да му наштетат на процесот на зачнување.

Истражување: На кој начин појадокот ги зголемува шансите за забременување кај жените со полицистични јајници

Истражување: На кој начин појадокот ги зголемува шансите за забременување кај жените со полицистични јајници

Според новото истражување на израелските научници поврзно со зголемувањето на плодноста кај жените кои страдаат од полицистични јајници појадокот е од особено важно значење за целиот систем на репродукција.

По шест месеци неуспешни обиди за зачнување побарајте стручна лекарска помош

По шест месеци неуспешни обиди за зачнување побарајте стручна лекарска помош

Веќе извесен период како се обидувате да забремените, но тоа никако да се случи. Сигурно се прашувате кога е време да побарате стручна лекарска помош?

Спонтаниот абортус се јавува кај 15% од утврдените бременоста

Спонтаниот абортус се јавува кај 15% од утврдените бременоста

Спонтан абортус е спонтана загуба на бременост во првите 20 седмици, кога бебето не може да преживее надвор од мајката.

Важноста на фолната киселина во бременоста

Важноста на фолната киселина во бременоста

Таа има важна улога и во делбата на ДНК клетките, како и за функцијата на нервниот, дигестивниот систем и репродуктивните органи…

Проблемите со плодноста-причина за развод

Проблемите со плодноста-причина за развод

Едно неодамнешно данско истражување покажало дека паровите кои имаат проблеми со зачнувањето многу ретко остануваат заедно.

Кога таблетата „ден потоа„ има најголема ефикасност

Кога таблетата „ден потоа„ има најголема ефикасност

Таблетата „ден потоа“ е начин на итна контрацепција и се користи во исклучителни и непредвидени ситуации, кога од некоја друга причина не е користен или не делувал друг начин на контрацепција.

Недостатоци на спиралата како начин на контрацепција

Недостатоци на спиралата како начин на контрацепција

Спиралата е мала пластична или бакарна направа која се поставува во матката и со тенки нитни е поврзана со врвот на вагината.

Дали на можноста за забременување влијае бројноста на машката ејакулација

Дали на можноста за забременување влијае бројноста на машката ејакулација

Поголемиот број на ејакулации може да го намали бројот на активните сперматозоиди, но секако и понатаму постои можност јајце клетката да биде оплодена.

Пореметувањето во процесот на продукцијата и функцијата на сперматозоидите како причина за машката неплодност

Пореметувањето во процесот на продукцијата и функцијата на сперматозоидите како причина за машката неплодност

Пореметувањето во процесот на продукцијата или функцијата на сперматозоидите се смета за еден од најчестите причинители на машката неплодност.

Сигурни методи за откривање на процесот на овулација

Сигурни методи за откривање на процесот на овулација

На сите оние парови кои што имаат одредени потешкотии во процесот на зачнување, се препорачува практицирање на сексуални односи за време на плодите денови на жената.

Powered by WP Bannerize