Powered by WP Bannerize

Брзото слабеење е штетно за здравјето

Брзото слабеење е штетно за здравјето

Најдобар начин за губење на телесната тежина е преку правилна исхрана и вежбање.

Со чај од ленено семе до целосно чистење на организмот од токсини

Со чај од ленено семе до целосно чистење на организмот од токсини

Кога е во прашање детоксификацијата на организмот, постојат многу начини на кои ќе се изврши тој процес.

И пијалоците се виновни за дебелината

И пијалоците се виновни за дебелината

За витката линија лошо влијание има и алкохолот.

Зошто жените потешко слабеат од мажите

Зошто жените потешко слабеат од мажите

Според податоците на Светската здравствена организација во поголемиот дел од земјите во светот дебелината е почеста кај жените отколку кај мажите.

Чај кој ќе ви помогне да се ослободите од потребата за никотин

Чај кој ќе ви помогне да се ослободите од потребата за никотин

Познатиот руски гастроентеролог, доктор Антониј Шчепнин советува како најлесно да се откажеме од пушењето.

Тираминот е предизвикувач на главоболката

Тираминот е предизвикувач на главоболката

Ако многу често се измачувате од силни главоболки, најлесен начин да дознаете што ги предизвикува истите е да водите евиденција на консумираната храна и пријалоци кои во голема мера можат да бидат предизвикувачи на главоболките.

Сода бикарбона за темелно миење на косата

Сода бикарбона за темелно миење на косата

Она што можеби не сте го знаеле за сода бикарбоната е дека таа може да се користи и за темелно чистење на косата и скалпот од сите нечистотии кои се собираат при користењето на хемиските производи за коса.

Дали „побеленото“ чоколадо е расипано

Дали „побеленото“ чоколадо е расипано

Секому му се случило да ја отвори омилената чоколада и да се изненади од тоа колку нејзината површина е „побелена“.

Природен лек за зголемување на хемоглобинот во крвта

Природен лек за зголемување на хемоглобинот во крвта

Намалувањето на хемоглобинот во крвта, независно од бројот на еритроцити, црвени крвни клетки го намалува капацитетот на крвта да го пренесува кислородот и доведува до анемија.

Смути кое ќе ви помогне да го прочистите организмот

Смути кое ќе ви помогне да го прочистите организмот

Ова е еден од најдобрите рецепти кој нуди совршена комбинација од витамини, минерали и антиоксиданси која ќе ви помогне да се ослободите од отровите и штетните материи и да го прочистите организмот.

Правилната исхрана не подразбира исклучување на мастите

Правилната исхрана не подразбира исклучување на мастите

Правилната исхрана со сигурност може да обезбеди да се чувствуваме подобро во сопствената кожа.

Powered by WP Bannerize