Powered by WP Bannerize

Хељда-одлична хранлива намирница за регулирање на крвниот притисок

Хељда-одлична хранлива намирница за регулирање на крвниот притисок

Позитивните ефекти што хељдата ги има врз здравјето на луѓето можат да се препишат на флавоноидите кои се дел од нејзиниот состав.

Кора од компири против белите влакна во косата

Кора од компири против белите влакна во косата

Ако имате бели влакна во косата и сакате да ја вратите природната боја тогаш дефинитивно треба да го пробате овој природен третман против седа коса.

Избелете ги забите со активен јаглен

Избелете ги забите со активен јаглен

Активниот јаглен за избелување на забите делува исто како што делува и во стомакот во случај на труење. Тој ги извлекува штетните токсини од устата а со тоа ги чисти и флеките од забите.

Како да го победите синдромот на хроничен замор

Како да го победите синдромот на хроничен замор

Синдромот на хроничниот замор е се почеста појава кај многумина од нас, пред се поради брзото и стресно темпо на живот.

Колку често може да се користат благодетите на колоидната сребрена вода

Колку често може да се користат благодетите на колоидната сребрена вода

Колоидната сребрена вода не е додаток во исхраната бидејќи не учествува во метаболичките процеси во организмот и во самото тело е застапена во многу мали количини. Таа не се користи секојдневно бидејќи не постојат дневни потреби на организмот од сребрената вода.

Маска од тиква и мед за сите типови кожа

Маска од тиква и мед за сите типови кожа

Тиквата поседува вистинско богатство од антиоксиданси, витамини и минерали што ја чинат добар пријател на кожата, без разлика за каков тип на кожа станува збор.

Со кои лекови не треба истовремено да конзумирате кантарион

Со кои лекови не треба истовремено да конзумирате кантарион

Кантарионот има стимулативен ефект врз ензимите што предонесува лековите побрзо да поминуваат низ метаболистичкиот процес во организмот.

Тајна состојка која може да ја направи салатата уште поздрав оброк

Тајна состојка која може да ја направи салатата уште поздрав оброк

Истражувачите откриле дека со додавање на варено јајце во салатата може да се зголеми апсорпцијата на бета каротин од зеленчукот за неверојатни 500%.

Зошто не смееме да претеруваме со витаминот Ц

Зошто не смееме да претеруваме со витаминот Ц

Витаминот Ц е прв одбрамбен механизам против заболувањата бидејќи тој помага да се одржи стабилноста на клетките во имунолошкиот систем.

Кои хранливи намирници во својот состав содржат добри бактерии

Кои хранливи намирници во својот состав содржат добри бактерии

За одржување на здравата цревна микрофлора потребно е во исхраната почесто да бидат застапени намирници кои во својот состав содржат пробиотици.

Дали бадемовото млеко е адекватна замена за кравјото млеко

Дали бадемовото млеко е адекватна замена за кравјото млеко

Бадемовото млеко се смета за здрава алтернатива на кравјото млеко, особено доколку сте нетолерантни на лактоза, но сепак поради отсуство на одредени хранливи елементи во неговиот состав не може да го замени во целост.

Powered by WP Bannerize