Powered by WP Bannerize

Има лек за целулитот

Има лек за целулитот

Постојат жени кои немаат целулит, а за тоа делумни се заслужни гените, остатокот е работа на здрави навики.

И децата што живеат само со еден родител можат да имаат квалитетно детство

И децата што живеат само со еден родител можат да имаат квалитетно детство

Многу често може да се слушне размислувањето дека децата на разведените родители на некој начин страдаат и се лишени од многу благодети, но новите истражувања тврдат дека не е баш така.

Во кои држави во светот жените најдолго уживаат во сексот

Во кои држави во светот жените најдолго уживаат во сексот

Британскиот сајт за запознавање „Викторија Милан“, испита жени од 20 земји во светот во намера да го истражи просечното време кое е потребно за партнерот да ги задоволи.

Секојдневни работи кои предизвикуваат одбивност кај партнерот

Секојдневни работи кои предизвикуваат одбивност кај партнерот

Постојат многу работи кои можат да ја одредат иднината на врската. И додека самиот почеток и основа на врската треба да бидат втемелени на емоции и доверба, постојат и уште некои ситници кои влијаат на нашето видување на партнерот.

Приказна која треба да ги замисли родителите

Приказна која треба да ги замисли родителите

Маж и жена долго ги набљудувале играчките наредени на полици, а на нив имало се. Но не можеле да се одлучат ниту за една од нив. Кога продавачката ги прашала што би сакале, мајката и објаснила дека имаат девојче, но и двајцата се отстуни по цел ден, а често и навечер.

Родителска интуиција

Родителска интуиција

Кога ќе добиете бебе, мора да го слушате пред се внатрешниот глас, а не само она што другите ви го зборуваат, тврдат стручњаците. Педијатарот Лиза Тебнер вели дека многу родители грешат бидејќи не му веруваат на својот инстинкт, туку толку ќе се уплашат што повеќе веруваат на комшиите.

Како биолошкиот часовник влијае врз мажите

Како биолошкиот часовник влијае врз мажите

Успехот на вонтелесно оплодување не зависи само од возраста на жената туку и на мажот, покажува најновата американска студија. Истражувачите од Харвард претставија студија во која биле опфатени 19.000 двојки. Зачнувањето, било да е природно или медицински помогнато, мутацијата на сперматозоидите и намалување на нивниот број кај постари мажи, ги намалува изгледите за бременост.

Дали знаете што е тоа јогазам

Дали знаете што е тоа јогазам

Според научните тврдења, жените на возраст од дваесетина години доживуваат најмалку оргазми, додека пак жените во четриесетите уживаат во поинтензивни и почести оргазми.

За жените пладнето е идеален период од денот за поинтензивен оргазам

За жените пладнето е идеален период од денот за поинтензивен оргазам

Докторката Алиса Вити, инаку хормонален експерт во своето истражување го побива тврдењето дека утрото е најубавиот период од денот за секс-барем кога станува збор за жените.

Дозволете си себе да се одморите на годишниот одмор

Дозволете си себе да се одморите на годишниот одмор

Годишниот одмор е време кое сите со нетрпение го очекуваме. Според некои истражувачи, тој не смее да трае пократко од три недели бидејќи толку време е потребно да се дојде до посакуваниот степен на одмореност.

Поминувајте заедничко време со вашиот партнер, но тоа да биде со намера

Поминувајте заедничко време со вашиот партнер, но тоа да биде со намера

Секој од нас може да одвои малку време во текот на денот да го помине во друштво на партнерот без никакви планирани ситуации кои би го одвлекле вниманието.

Powered by WP Bannerize