Powered by WP Bannerize

Зошто жените имаат зголемен апетит во ПМС и во циклус

Зошто жените имаат зголемен апетит во ПМС и во циклус

За врме на „оние денови“ во месецот, многу жени чувствуваат надуеност и промени на расположението, а најголем дел од нив признаваат дека се борат со желбата нешто повеќе да изедат од вообичаено.

Како изгледа ласерско подмладување на вагината

Како изгледа ласерско подмладување на вагината

За ласерско подмладување на вагината, жената треба да направи гинеколошки преглед и да има беспрекорен вагинален брис и ПАПА тест.За време на прегледот треба да имате доверба во лекарот и отворено да одговарате на прашања за претходни болести или лекови кои ги пиете.

Како една сијалица влијае врз сексуалниот живот

Како една сијалица влијае врз сексуалниот живот

Сијалица со одредена јачина може да ги зголеми шансите за акција во спалната соба, велат експертите за секс.

Зошто некои двојки имаат повеќе секс од другите

Зошто некои двојки имаат повеќе секс од другите

Доколку не сте знаеле, вашиот карактер може да одреди каков сексуален живот ќе имате. Студијата е спроведена на Универзитетот на Флорида, а во истражувањето учествувале 300 хетеросексуални двојки. Се истражувале двојки кои имаат подобар сексуален живот и зошто.

Поради што се разделуваат мажите и жените

Поради што се разделуваат мажите и жените

Во рамките на истражувањето кое го објави „Персоналити и сошл психолоџи“ спроведено е и тоа за прекинување на љубовните врски, за кое истражувачите се обиделе да утврдат што се најчестите причини за прекин.

Три важни работи за одличен секс

Три важни работи за одличен секс

Сексот е баланс во животот, а овие три правила ќе ви овозможат максимално да уживате во него.

Весела жена, здрав маж

Весела жена, здрав маж

Одамна научниците утврдиле дека среќните поединци живеат подолго, а студијата од Универзитетот во Мичиген покажува дека здравјето на поединци е важно како и среќата на другите во новото опкружување. И тоа не од кој било, туку од брачниот партнер.

Сличностите се привлекуваат, а не различностите

Сличностите се привлекуваат, а не различностите

Кога ќе „овене“ физичката привлечност меѓу две личности, тие несвесно ќе почнат да разговараат.Јосип Фанели, професор на Универзитетот Сиракуза тоа го објаснува со влијанието на феромонот или природниот мирис.

Што може да биде причината за сексот да биде болен

Што може да биде причината за сексот да биде болен

Причината за сексот да биде болен не мора да биде поврзана со бременоста. Ако болка чувствувате само во текот на пенетрацијата, можно е вашите вагинални мускули се уште да се малку истегнати од породувањето па тоа причинува болка.

Секс по породувањето, што е најнепријатно

Секс по породувањето, што е најнепријатно

Заздравувањето после породувањето е индивидуално. Се разликува кај секоја жена и е субјективна проценка кога пак ќе бидете подготвени на секс.

Дали е нормално да чувствувате тага по секс

Дали е нормално да чувствувате тага по секс

Сексот е активност поради која би требало да се чувствувате среќно и задоволно. Но, во некои случаи мажите и жените се чувствуваат тажно, депресивно, раздразливо или нервозно по сексот. Иако се уште нема премногу информации за тоа зошто овој феномен се јавува, еве некои сознанија.

Powered by WP Bannerize