Мајката мора да биде авторитет

Мајката мора да биде авторитет

Мајките кои ги гледаат ќерките како пријателки, очекуваат од нив да размислуваат како да се иста генерација. А, не се!

Разгoрете ја сексуалната фантазија

Разгoрете ја сексуалната фантазија

Можеби мислите дека е едноставно да се задоволи мажот, но тие имаат свои желби и потреби во крвететот како и жените. Никој не сака неговата партнерка сексот да го доживува како обврска.

Љубов меѓу мама и тато

Љубов меѓу мама и тато

Љубов е кога мама ќе го види дека тато моча и не мисли дека тоа е грозно.

Зошто жената се откажува од мајчинството

Зошто жената се откажува од мајчинството

Списокот зошто жената се откажува од мајчинство може да биде подолг, но еве според психолозите кои можат да бидат причините.

Дали оргазмот ја зголемува шансата за забременување

Дали оргазмот ја зголемува шансата за забременување

Некои истражувања покажуваат дека зачнувањето е поврзано со однесувањето на женското тело за време на оргазмот. Кога жената доживува оргазам, мускулите на вагината и матката се стегаат и на тој начин во неа влегуваат поголем број на сперматозоиди па шансата за забременување е поголема.

Прва Нова година со бебе

Прва Нова година со бебе

Посветете се на бебето и сите заедно уживајте во играње, галење, одморање, читање и посета на најблиските роднини и пријатели.

Раѓањето на детето не влијае врз продуктивноста на жената

Раѓањето на детето не влијае врз продуктивноста на жената

Многу жени го одложуваат основањтео на семејството поради страв дека потомствот негативно ќе влијае на кариерата. Но, тоа нема да се случи покажува американската студија „Родителство и продуктивност на високо-обучени кадри“.

Заљубеноста поттикнува хемиски промени во нашиот организам

Заљубеноста поттикнува хемиски промени во нашиот организам

Сепак и науката вели дека љубовта е само хемиска промена што се случува во нашиот организам.

Простувањето е голем предизвик за секој пар

Простувањето е голем предизвик за секој пар

Вашиот бивш партнер посакува да му дадете уште една шанса, меѓутоа вие не сте сигурни дали би требало да се врати во вашиот живот или не, судејќи по тоа дека вашата врска завршила лошо. Ако во моментов имате сличен проблем, можеби ќе ви помогнат следните неколку совети.

Доколку вие и вашиот партнер сте останале во добри односи после раскинувањето, ако немало озборување и тешки зборови, тоа е знак дека сте го задржале меѓусебното почитување кое е предуслов за добри односи во врската.

Во спротивно, немојте да размислувате за продолжување на приказната, затоа што не сте емотивно зрели за тој предизвик. Пред да се впуштите во врска со поранешниот партнер, добро размислете за причините поради кои што сте раскинале. Искрено поразговарајте и пробајте да ги поправите грешките. Луѓето ретко се менуваат, ама љубовта сигурно е најдобрата причина да свртите нов лист во животот.

Простувањето е голем предизвик за бившите партнери. Брачните терапевти советуваат, ако веќе се одлучите за продолжување на врската, пробајте да му простите на партнерот ако ве повредил на било кој начин. Врската не може да има светла иднина ако во неа внесете злопамтило, рането срце и повредена суета.

 

Семејните оброци се чувари на семејната среќа

Семејните оброци се чувари на семејната среќа

Според едно истражување семејствата кои заедно вечераат повеќе се смеат.

Децата одговараат: Зошто со нетрпение чекам да пораснам

Децата одговараат: Зошто со нетрпение чекам да пораснам

Светот на возрасните е најголемата детска мистерија. Во детството кога сме најбезгрижни и понатаму најголема желба ни е да почувствуваме како е да си голем, возрасен.