Powered by WP Bannerize

Незгодни прашања за мајките и татковците

Незгодни прашања за мајките и татковците

Врз основа на разговорите со родителите, психолозите заклучиле дека децата најмногу ги интересираат теми за светот, па родителите често остануваат збунети. Една четвртина од возрасните се збунети од детските прашања на тема наука.

Кои се првите стравови и дилеми кога сте станале родители

Кои се првите стравови и дилеми кога сте станале родители

Желбата да направите се што е најдобро за своето дете треба да ве води за почеток и тоа е доволно. Како што детето ќе расте, така повеќе ќе учите и ќе се запознавате, ќе се чувствувате еден со друг и така и ќе реагирате.

Ако слабеете, не ја избегнувајте храната која најмногу ја сакате

Ако слабеете, не ја избегнувајте храната која најмногу ја сакате

Кога сакате да слабеете и почнете да се храните здраво, ви се чини дека сета храна која ја сакате ви е забранета и на тој начин се повеќе ја посакувате забранетата храна. Во случај да ја прекршите диетата, се се завршува со тоа што ќе ја изедете омилената храна.

Бракот бара повеќе да се работи на него

Бракот бара повеќе да се работи на него

Бракот е нешто на кое постојано треба да се работи, па ако не сте подготвени да работите на него не се мажете и жените, советува адвокатот Џорџ Ли Ланг.

Високите стандарди можат да го убијат бракот

Високите стандарди можат да го убијат бракот

Во брак, може да очекувате премногу од партнерот и тоа може да предизвика чувство на несреќа, пишува во најновата студија изработена од брачни советници.

Вработените мајки имаат поуспешни ќерки и погрижливи синови

Вработените мајки имаат поуспешни ќерки и погрижливи синови

Најновите истражувања покажуваат дека вработените мајки со својата пожртвуваност им чинат услуга на своите деца. Оваа студија можеби ќе стави крај на грижата на вработените мајки дека не им посветуваат доволно време на своите деца.

Кој збор е најважен во врската помеѓу двајцата брачни партнери

Кој збор е најважен во врската помеѓу двајцата брачни партнери

Дали сте се запрашале кој збор е најважен во врската помеѓу брачните партнери, збор кој е до толку мал но истовремено толку силен да поправи многу нешта во односот помеѓу две личности?

Од СМС до развод

Од СМС до развод

Ако премногу се допишувате со партнерот внимавајте, бидејќи може да ви го сврти грбот и да ве напушти засекогаш. Британските научници забележале дека иако стапката на развод е најмала во последните четири децении, се почестае ситуацијата мажот или жената го напуштата домот без најава.

Довербата е клучна за среќен брак

Довербата е клучна за среќен брак

Посветеноста и довербата во бракот се еден од најважните фактори за среќен и долговечен брак-велат психолозите.

Научниците ја открија тајната на постигнување повеќекратен оргазам

Научниците ја открија тајната на постигнување повеќекратен оргазам

Само 47 отсто од жените доживеале повеќекратен оргазам барем еднаш за време на својот живот, се наведува во истражувањето на Универзитетот Индијана.

Постојат 237 причини поради кои се води љубов

Постојат 237 причини поради кои се води љубов

Постојат најмалку 237 причини да се води љубов, понекогаш тоа е чиста физичка желба или само да се ублажи главоболката, соопштија американските научници во најновата студија.

Powered by WP Bannerize