Powered by WP Bannerize

Преголемата желба за бременост може да го наруши сексуалниот живот

Преголемата желба за бременост може да го наруши сексуалниот живот

Преголемата желба за бременост може да го наруши сексуалниот живот. Односите само во време на овулација ќе го направи сексот рутина за добивање на дете, што со тек на време може да го наруши и емотивниот однос.

Зошто се појавуваат болки во гениталиите кај жените при водење љубов

Зошто се појавуваат болки во гениталиите кај жените при водење љубов

Болките во гениталиите при водењето љубов се симптоматични за жените во зрели години, но има случаи кога тоа не е само поради возраста.

Зошто одбираме погрешни партнери

Зошто одбираме погрешни партнери

Прашањето е зошто одбираме партнер за кој од старт знаеме дека не “роден за нас”.

Дали се заљубуваме вистински само еднаш

Дали се заљубуваме вистински само еднаш

Според едно британско истражување, иако многумина сметаат дека никогаш не се заљубиле вистински, а други дека се заљубиле еднаш за цел живот, човековата психа е така ,,скроена” што вистинска љубов има 4 пати во животот !

Интуицијата нека биде водилка во многу работи

Интуицијата нека биде водилка во многу работи

Најголем број од луѓето не размислуваат за интуцијата како водилка при донесување на одлуки и дека е моќно средство за личен развој. Некои уште ја неракуваат и шесто сетило, други внатрешен глас.

Задоволна мајка-задоволно дете

Не е претпоставка туку факт дека лицето кое не е задоволно со себе, своето опкружување, време и изглед, не е задоволно ни со ништо друго. Не ги запоставувајте своите чувства дури и оние кои наизглед се банални.

Да се нема желба за секс и да се биде среќен, дали е можно

Да се нема желба за секс и да се биде среќен, дали е можно

Она што на многумина им се чини како проблем број еден, недостаток на секс, на асескусалните луѓе тоа не им е проблем. Тие главно се среќни и задоволни со својата стуација, а најмногу им пречи што немаат разбирање од околината и што ги сметаат за лица со пореметување или дека се болни.

Важно е врската помеѓу родителите да биде стабилна

Важно е врската помеѓу родителите да биде стабилна

На прашањето што ќе се промени помеѓу партнерите кога децата ќе дојдат на свет, одговорот е се во однос на врската. Партнерите многу време поминувале заедно, биле посветени еден на друг, а тоа се менува кога ќе дојде бебето на свет.

Константниот стрес негативно влијае врз здравјето

Константниот стрес негативно влијае врз здравјето

Стресот или повременото нерасположение се дел од животот на секој човек, но константната вознемиреност, замор или депресивно расположение може значително да влијае на здравјето на срцето на долгорочен план.

Стресот може да предизвика губење на менструацијата

Стресот може да предизвика губење на менструацијата

Стручњаците предупредуваат дека високото ниво на стрес не само што може да ја поремети менструацијата, туку и да ја сопре во потполност. Кај многу жени кои не планираат основање на семејство во тој момент, дополнителниот страв од непланирана бременост само може да го зголеми нивото на стрес.

Што менструацијата зборува за здравјето на жената

Што менструацијата зборува за здравјето на жената

Редовната менструација е знак дека во телото се функционира како што треба но доколку терминот или должината на менструациите често се менуваат, тоа може да биде знак на хормонски дисбаланс.

Powered by WP Bannerize