Powered by WP Bannerize

Мајки, дали боледувате од “мамитис”

Мајки, дали боледувате од "мамитис"

Тоа е неодоливата детска потреба да ве прашаат нешто, да ви кажат нешто, да бидат во центарот на вашето внимание. И тоа е во ред, но е тешко кога треба да одите на работа, да готвите, да одите во продавница, да перете, да пеглате, да дишете…

Имате ли “машки” мозок

Имате ли "машки" мозок

 

Доктор Дридакис во рамките на Универзитетот Кембриџ спровел истражување со кое докажал дека мозокот на жената е програмиран да се фокусира на емпатијата, што и помага полесно да сфати како се чувствуваат луѓето и да се однесњува во согласност со тоа сознание.

Тајната на успешниот брак лежи во честата употреба на реченицата – Да драга!

Тајната на успешниот брак лежи во честата употреба на реченицата - Да драга!

Прочитајте неколку интересни и смешни цитати за љубовта и насмејте се.

Ако сте родители, сигурно сте го доживеле ова

Ако сте родители, сигурно сте го доживеле ова

Неочекуваните сценарија што ги приредува родителството нудат краток список на моменти од кои барем дел сте ги доживеале и вие, на кои со насмевка ќе се потсетите секогаш кога ќе размислувате за среќните и весели денови кога сте биле во улогата на мама и тато а главниот актер е вашето малечко.

Конечно е откриено што всушност мислат свекрвите за своите снаи

Конечно е откриено што всушност мислат свекрвите за своите снаи

Според резултатите од спроведената анкета во која учествувале 520 свекрви, иако повеќето очекуваат резултати кои наведуваат на фактот дека свекрвата игра улога на генерал и тиранин, навистина не е така (барем гледано од аспект на свекрвите )

“Мајка си ако детето спие веќе еден час а ти се уште гледаш цртани”

"Мајка си ако детето спие веќе еден час а ти се уште гледаш цртани"

Мајчинството е благородна работа но и големо задоволство. Секоја мајка има своја приказна но сите ќе се препознаат во оваа…

Кога бременоста е поттик за стапување во брак

Кога бременоста е поттик за стапување во брак

Сосема е природно детето да биде следен чекор после стапувањето во брак. Сепак постојат многу млади парови кои се одлучуваат на венчавка затоа што ”детето е на пат”.

Дали сум добар родител?

Дали сум добар родител?

Понекогаш брзото темпото на живот, работните обврски  и многу други фактори имаат улога врз правилното распоредување на обврските на родителите.Бракот, пријателите, времето за себе, кариерата и т.н. Родителите честопати знаат да се почувствуваат изгубено и безнадежно пред помислата: “Дали сум добар родител? Дали направив доволно? Можеби можев повеќе? Дали постапив правилно?”.

Нов моден тренд – тетовирање бурми

Нов моден тренд - тетовирање бурми

Бурмите се симбол на љубовта, брачните завети и верноста на сопружниците. Иако некои луѓе (обично повозрасната генерација ) за се позачестениот тренд на тетовирање на бурмите ќе кажат дека тоа е лудост или “жигосување”, младите се почесто се одлучуваат на светот со гордост да му покажат дека се “зафатени” томку на овој специфичен и несекојдневен начин.

Несекојдневна а истовремено прекрасна семејна фотографија

Несекојдневна а истовремено прекрасна семејна фотографија

Фотографката Лора Гордилио од Аризона, во 2013 година направила прекрасни фотографии од венчавката на еден млад брачен пар, Торен и Стефани Самерс.

75 годишен дедо љубоморен на внуците-апсурдна причина за развод

75 годишен дедо љубоморен на внуците-апсурдна причина за развод

Највозрасниот брачен другар евидентиран во Основниот суд Скопје 2 кој поднел тужба за развод на бракот е маж на воздраст од 75 години.

Powered by WP Bannerize