Powered by WP Bannerize

Да се нема желба за секс и да се биде среќен, дали е можно

Да се нема желба за секс и да се биде среќен, дали е можно

Она што на многумина им се чини како проблем број еден, недостаток на секс, на асескусалните луѓе тоа не им е проблем. Тие главно се среќни и задоволни со својата стуација, а најмногу им пречи што немаат разбирање од околината и што ги сметаат за лица со пореметување или дека се болни.

Важно е врската помеѓу родителите да биде стабилна

Важно е врската помеѓу родителите да биде стабилна

На прашањето што ќе се промени помеѓу партнерите кога децата ќе дојдат на свет, одговорот е се во однос на врската. Партнерите многу време поминувале заедно, биле посветени еден на друг, а тоа се менува кога ќе дојде бебето на свет.

Константниот стрес негативно влијае врз здравјето

Константниот стрес негативно влијае врз здравјето

Стресот или повременото нерасположение се дел од животот на секој човек, но константната вознемиреност, замор или депресивно расположение може значително да влијае на здравјето на срцето на долгорочен план.

Стресот може да предизвика губење на менструацијата

Стресот може да предизвика губење на менструацијата

Стручњаците предупредуваат дека високото ниво на стрес не само што може да ја поремети менструацијата, туку и да ја сопре во потполност. Кај многу жени кои не планираат основање на семејство во тој момент, дополнителниот страв од непланирана бременост само може да го зголеми нивото на стрес.

Што менструацијата зборува за здравјето на жената

Што менструацијата зборува за здравјето на жената

Редовната менструација е знак дека во телото се функционира како што треба но доколку терминот или должината на менструациите често се менуваат, тоа може да биде знак на хормонски дисбаланс.

Кои навики ја намалуваат еластичноста на градите

Кои навики ја намалуваат еластичноста на градите

Едно неодамнешно истражување покажа дека градите стареат две до три години побрзо од остатокот на телото, а  некои секојдневни навики влијаат тој процес уште повеќе да се забрза.

Психолошката зрелост на постарите мајки има добро влијание врз детето

Психолошката зрелост на постарите мајки има добро влијание врз детето

Психолошката зрелост на постарите мајки има позитивно влијание врз развојот и благосостојбата на детето, покажува истражувањето на Европскиот психолошки журнал. Како што е наведено во истражувањето, децата чиишто мајки се постари имаат помалку проблеми со емоциите и однесувањето.

Кога брачните партнери се сложуваат дека не се сложуваат

Кога брачните партнери се сложуваат дека не се сложуваат

Светски познатиот психолог Џон Готман, тврди дена постојат само две најзначајни причини кои всушност се неизбежни показатели на развод на брачните партнери во иднина.

Како навистина плива сперматозоидот

Како навистина плива сперматозоидот

Тим на истражувачи од Велика Британија и Јапонија открија дека движењето на главата и опашката на секој од сперматозоидите прават бранови налик оние од магнетните полиња кои создаваат магнети и дека во целата трка се крие едноставна математичка формула.

Замрзнување на јајце-клетки како решение за жените без партнер

Замрзнување на јајце-клетки како решение за жените без партнер

Постои решение и за жените без партнер кои се уште не размислуваат за родителство, а на кои тестовите покажуваат намален број на јајце-клетки. Тие можат да го замрзнат нивниот биолошки материјал, па еден ден кога ќе сакаат да родат, можат да ги одмрзнат и да ја остварат репродукцијата.

Седум погрешни причини за стапување во брак

Седум погрешни причини за стапување во брак

Се повеќе младенци се одлучуваат да стапат во брак поради многу причини освен љубовта, што е причина бројот на разводи се зголемува од година во година.

Powered by WP Bannerize