Powered by WP Bannerize

Стабилноста во семејството игра главна улога во психичкиот развој на детето

Стабилноста во семејството игра главна улога во психичкиот развој на детето

Семејството е најважното училиште во животот на секое дете. Односите, навиките и квалитетот на семејното време влијаат на развојот на детето. Семејството е сложен систем и сите членови во него се меѓусебно поврзани на различни начини и зависни еден од друг. Тој систем е во постојано менување поради фактори кои се надвор од системот, но и поради индивидуалните промени на членовите внатре во системот.

Првородените девојчиња имаат големи шанси за успех

Првородените девојчиња имаат големи шанси за успех

Првородените девојчиња имаат поголеми шанси да успеат во животот, покажува едно истражување спроведено неодамна.

Родителите се загрижени заради лошото влијание на Интернетот врз децата

Родителите се загрижени заради лошото влијание на Интернетот врз децата

Истражувањата покажуваат дека децата постари од 12 години, често имаат можност да посетат сајтови чие што користење родителите сигурно нема да го дозволат. Децата имаат пристап до новите технологии со кои мама и тато тешко фаќаат чекор, но затоа децата се поспретни во нивното користење.

Корисни совети за мајките, кои сакаат да бидат успешни на работа и дома

Корисни совети за мајките, кои сакаат да бидат успешни на работа и дома

Американските научници дошле до сознание дека на припадничките на понежниот пол од 18 до 35 години, професијата им е поважна од многу други работи.Дури две третини од испитаничките навеле дека работата им е најголем приоритет.

Пронајдете се во која категорија на родители спаѓате вие

Пронајдете се во која категорија на родители спаѓате вие

Секој родител се труди да биде најдобар, да му го даде најдоброто на своето дете. Сепак, сите тоа го прават на различен начин. Мама365 направи неколку категории. Пронајдете се родители во која спаѓате вие.

Непочитување на личноста на детето

Непочитување на личноста на детето

Доколку укажувате доверба и почит кон своето дете, тоа ќе разбере дека вие го доживувате како личност со сопствени ставови, уверувања и потреби.Од една страна зборуваме за почитување на личноста на детето, заштита на детските права, сочувствуваме со нивните тешкотии, а од друга страна забораваме дека најголемите детски проблеми се врзани за нас родителите.

Намирници за супер потенција кај мажи

Намирници за супер потенција кај мажи

За вашиот пенис секогаш нормално да функционира не е потребно многу. Само треба да посветите внимание на исхраната и успехот во спалната соба нема да изостане.Еве што е потребно:

10 работи за кои родителите веднаш треба да престанат да се грижат

10 работи за кои родителите веднаш треба да престанат да се грижат

Грижите се составен дел од нашите животи, но речиси никогаш не биле толку изразени како кога ќе станете родител. Кога ќе се роди бебето, родителите се загрижени и оптоварени со вина заради нивните родителски способности, ги анализираат своите секојдневни одлуки. Кога малку ќе стекнат искуство самодовербата расте, но сеуште се грижат за тоа дали нивното дете е среќно, дали му го давате апсолутно најдоброто како мајка и уште за милион работи.

10 причини зошто секоја ноќ да водите љубов со сопругот

10 причини зошто секоја ноќ да водите љубов со сопругот

Сексот е лепилото кое го држи бракот, покрај љубовта, но двојките понекогаш поминуваат и со недели заборавајќи да се допрат и бакнат.Заборавете на заморот, празните изговори и главоболките и погледнете зошто секоја ноќ треба да водите љубов со својот сопруг:

8 работи заради кои сме им благодарни на мажите

8 работи заради кои сме им благодарни на мажите

Понекогаш се чини како жените да немаат ниту еден пофален збор да кажат за мажите. Но сепак постојат некои работи кои жените навистина ги обожуваат кај нив. Во случај да не сте свесни за тоа, овие осум постапки на жените многу им значат.

Зошто жените изневеруваат

Зошто жените изневеруваат

Статистиката не лаже: се повеќе жени се одлучуваат да го изневерат својот партнер, но поголемиот број од нив, сепак, не сакаат развод. Научниците откриле зошто е тоа така.

Powered by WP Bannerize