Powered by WP Bannerize

Како автомобилот да остане ладен ако немате клима

Како автомобилот да остане ладен ако немате клима

Одредени работи во автомобилот може да бидат оштетени ако ги оставате внатре, затоа ставете ги во гепек или пак дома. Доколку не можете да најдете сенка за да го паркирате, тогаш сонцето нека удара на задното стакло не на предното. Така ќе избегнете екстремно загревање на предното седиште и волан.

Вклучете го детето кога се пакувате за на летување

Вклучете го детето кога се пакувате за на летување

Кога се подготвуваат  за летување, родителите понекогаш под притисок на времето забораваат дека и детето сака активно да учествува во подготовката и дека тоа се радува. Детето може да се вклучи на тој начин што може да ви додава работи кои сте ги подготвиле за да ги ставите во куфер.

Овошјето е вистински избор при патување

Овошјето е вистински избор при патување

Доколку сакате да се заблажите при патување, сезонското овошје е одличен избор.На својот организам ќе му обезбедите лепеза на витамини и минерали како и дневен внес на влакна.

Практични совети за патувања со децата

Практични совети за патувања со децата

Доколку тргнете со автомобил на патувањето, можете да понесете се што мислите дека ќе ви биде потребно, и можете да направите пауза секогаш кога сметате дека треба. Сепак патувањето со деца подразбира некои правила.

Проверете си ги пасошите

Проверете си ги пасошите

Дали ви е позната ситуацијата во која вашата сопруга или сопруг ве известува дека важноста на пасошите ви е истечена. Или пак, што е уште полошо тоа го сфаќате на граница.

Како да му помогнете на дете кое има мачнини за време на патување

Како да му помогнете на дете кое има мачнини за време на патување

Мачнините кои се јавуваат за време на патувањата не се ретки ниту кај возрасните, но тие најчесто се појавуваат кај најмладите патници. Постојат неколку едноставни начини со помош на кои можете да превенирате настанување на мачнини:

Кои се омилените дестинации за летување на мажите, а кои на жените

Кои се омилените дестинации за летување на мажите, а кои на жените

На прагот на летните одмори ви откриваме кои се омилените дестинации на мажите, а кои на жените.

Како да ги намалите трошоците при патувањето

Како да ги намалите трошоците при патувањето

Ако сте љубител на патувањата, а сакате да ги намалите трошоците размислете хотелот да го замените со хостел.

Вештачки остров во форма на срце- најромантичното место за патување

Вештачки остров во форма на срце- најромантичното место за патување

Парчето земја во форма на срце опкружено со бистра солена вода е најромантичното место за патување на вљубените парови.

Совети за поголема безбедност на децата во автомобилите

Совети за поголема безбедност на децата во автомобилите

Несовесни возачи има се повеќе и не треба многу истражување за да се види дека најголем број од сообраќајните прекршоци се поради преголема брзина.

Кога е вистинско време за прво патување со бебето

Кога е вистинско време за прво патување со бебето

Бебето постаро од три месеци може да патува, но внимателно испланирајте го времето. Што и да сте планирале да правите на патувањето, водете сметка првите неколку дена да не го натрупувате распоредот со различни активности.

Powered by WP Bannerize