Powered by WP Bannerize

Како да доите на плажа

Како да доите на плажа

Пред да доите, измијте ги градите со чиста слатка вода. Така ќе ги измиете потта, песокот и морската сол. Повлечете се под сенка со бебето, наместете се удобно и подоете го своето бебе.

Пливањето позитивно влијае врз доилките

Пливањето позитивно влијае врз доилките

Доењето има хранливи и антивоспалителни дејствија кои го штитат детето за време на патувањето и затоа доењето се препорачува за време на патувањето.Ако детето се храни исклучиво со мајчино млеко, тогаш ќе немате проблеми со стерилизација на шишињата, приборот и водата.

Одберете удобна облека за вашето бебе додека патувате

Одберете удобна облека за вашето бебе додека патувате

Без разлика кое превозно средство ќе го користите за вашите летни патувања, секогаш заштитете го вашето бебе од надворешните влијанија и внимавајте секој дел од неговата кожа да е заштитен со крема со заштитен фактор.

Зошто е погодно all inclusive летувањето

Зошто е погодно all inclusive летувањето

Концептот се вклучено им е најисплатлив на семејствата со деца, бидејќи забавата е загарантирана. Врвните хотели се грижат за бебињата, но родителите уште во агенциите треба да напоменат дека им е потребен кревет.

Апликации кои заштедуваат пари на патувања

Апликации кои заштедуваат пари на патувања

Постојат многу начини да најдете мапи онлајн, но тоа значи дека ви треба интернет. Од друга страна апликацијата maps.me ќе ви озвозможи мапите да ги користите офлајн, односно кога не сте поврзани со Интернет. На оваа апликација ќе пронајдете туристички атракции, локални болници, паркинзи.

Кога се возат, на децата најмногу им пречи пеењето на родителите во автомобил

Кога се возат, на децата најмногу им пречи пеењето на родителите во автомобил

Едно интересно истражување покажува дека за време на возењето во автомобил, на децата најмногу им пречи пеењето на родителите, потоа нивното викање и лошото однесување спрема другите возачи но и чепкање на нос.

Детско седиште за автомобил на надувување

Детско седиште за автомобил на надувување

Детските седишта се еден од неизоставните реквизити за возачите кои имаат мали деца, но тоа не значи дека секогаш се среќни што мора да ги користат. Седиштата се гломазни и тешки и често непрактични кога треба правилно да се постават и да се пренесат.

Како да изберете соодветно сместување за зимување

Како да изберете соодветно сместување за зимување

Ако сте одлучиле да одите на зимување, останува прашањето дали да изберете хотелско или приватно сместување. Што и да одлучите, знајте дека и едното и другото имаат предности и маани.

Со кое превозно средство да заминете на зимување во бременоста

Со кое превозно средство да заминете на зимување во бременоста

Доколку се мислите со кое превозно средтсво е најдобро да патувате на зимување, проверете ги можностите што ги имате. До некои дестинации не можете да стигнете со сите превозни средства, па информирајте се пред пат.

Бебето во седиште за автомобил: Зимската јакна може да го загрози животот

Бебето во седиште за автомобил: Зимската јакна може да го загрози животот

Многу истражувања до сега покажуваат дека, седиштата за автомобил за децата, во многу случаи не се употребуваат правилно, при што најголем проблем претставува појасот. Но, се ова е дополнително комплицирано кога децата носат јакни.

Првото зимување на вашето бебе

Првото зимување на вашето бебе

Бидете внимателни бидејќи педијатрите предупредуваат дека малите деца тешко го поднесуваат разредениот воздух со помалку кислород, каков што е на надморски височини на повеќе од 1.000 метри. Пред да ги спакувате куферите и зимската опрема, проверeте кај лекарот дали се доволно развиени ушните тапанчиња на бебето.

Powered by WP Bannerize