Powered by WP Bannerize

Детско седиште за автомобил на надувување

Детско седиште за автомобил на надувување

Детските седишта се еден од неизоставните реквизити за возачите кои имаат мали деца, но тоа не значи дека секогаш се среќни што мора да ги користат. Седиштата се гломазни и тешки и често непрактични кога треба правилно да се постават и да се пренесат.

Како да изберете соодветно сместување за зимување

Како да изберете соодветно сместување за зимување

Ако сте одлучиле да одите на зимување, останува прашањето дали да изберете хотелско или приватно сместување. Што и да одлучите, знајте дека и едното и другото имаат предности и маани.

Со кое превозно средство да заминете на зимување во бременоста

Со кое превозно средство да заминете на зимување во бременоста

Доколку се мислите со кое превозно средтсво е најдобро да патувате на зимување, проверете ги можностите што ги имате. До некои дестинации не можете да стигнете со сите превозни средства, па информирајте се пред пат.

Бебето во седиште за автомобил: Зимската јакна може да го загрози животот

Бебето во седиште за автомобил: Зимската јакна може да го загрози животот

Многу истражувања до сега покажуваат дека, седиштата за автомобил за децата, во многу случаи не се употребуваат правилно, при што најголем проблем претставува појасот. Но, се ова е дополнително комплицирано кога децата носат јакни.

Првото зимување на вашето бебе

Првото зимување на вашето бебе

Бидете внимателни бидејќи педијатрите предупредуваат дека малите деца тешко го поднесуваат разредениот воздух со помалку кислород, каков што е на надморски височини на повеќе од 1.000 метри. Пред да ги спакувате куферите и зимската опрема, проверeте кај лекарот дали се доволно развиени ушните тапанчиња на бебето.

Бебе на зимување

Бебе на зимување

Детето постаро од два месеци можете да го однесете на зимување, секако доколку сте направиле одредени подготовки.

Детски музеи во Виена, од принцези до мали рудари

Детски музеи во Виена, од принцези до мали рудари

Доколку планирате семејно патување во претстолнината на Австрија, еве кои музеи не треба да ги заобиколите, доколку сакате децата да не го заборават патувањето.

Дали летот со авион му штети на бебето

Дали летот со авион му штети на бебето

Ако имате бебе и стравувате дека е мало да се вози со авион, стручњаците утешуваат со своите ставови.

Бејбиситерка во хотел, како правилно да изберете

Бејбиситерка во хотел, како правилно да изберете

Најголем дел од родителите не сакаат да ги оставаат децата во хотел со бејбиситерките, без разлика колку се квалификувани, посебно ако децата се мали за да пријават било каков проблем.

На што треба да внимавате при избор на хотел за патување со децата

На што треба да внимавате при избор на хотел за патување со децата

При избор на аранжман во туристичка агенција, мора да проверите што можете да добите во хотелот, односно што не мора да понесете со себе на пат. Треба да прашате што можете да користите бесплатно и што мора да платите, за да не се изненадите при плаќање на сметката.

Каков аранжман за патување да изберете со бебе

Каков аранжман за патување да изберете со бебе

Многу родители со мали деца се прашуваат каков аранжман да изберат за со децата.Еве некои предлози:

Powered by WP Bannerize