Powered by WP Bannerize

Бебе на патување, како полесно да заспива

Бебе на патување, како полесно да заспива

Бебето спие мирно во својот кревет, но кога ќе излезе од својата секојдневна рутина, никако не може да заспие. Тоа е нормално за малите бебиња кои се навикнати на секојдневната рутина.Но добро е понекогаш да го промените времето и опкружувањето во кое тоа спие, бидејќи така ќе му се олеснат идните патувања. Ќе го научите и на флексибилност.

Зошто кампот е добар за децата

Зошто кампот е добар за децата

Според една неодамна направена студија, децата кои кампуваат се отворени да пробаат нови работи, да се развијат во независни личности, да имаат повеќе самодоверба и да бидат повеќе свесни.

Мачнини во текот на патувањето

Мачнини во текот на патувањето

Мачнините за време на патувањето се честа појава, но еве како можат да се спречат.

Правила за летување со баба и дедо

Правила за летување со баба и дедо

Една од поважните работи која влијае врз семејството да размисли за тоа дали да летува заедно со баба и дедо, е должината на одморот.Но ако сте одлучиле, имајте ги предвид следните работи:

Со бебе на море, најдобро е од три месеци па нагоре  

Со бебе на море, најдобро е од три месеци па нагоре   

Идеално време за да заминете со бебе на море се јуни и септември, бидејќи температурите не се толку високи и има помалку гужва на плажа.

За љубителите на коцките, на Флорида отворен „Леголенд“ хотел

За љубителите на коцките, на Флорида отворен „Леголенд“ хотел

Хотелот „Леголденд“ се наоѓа на Флорида и е остварување на сонот на секое дете, но и возрасните кои поминуваат часови сложувајќи ги овие коцки.

Совети за на море со деца

Совети за на море со деца

Со здраво дете можете да отидете каде било, тоа се се прилагодува на сите климатски и амбиентални промени. При планирањето на патувањето, имајте предвид дека детето треба да ги задржи своите навики на спиење, будење, исхрана, употреба на играчки за кои е врзано.

Без изненадувања на патување

Без изненадувања на патување

По првата година можат да се појават мачнини во текот на возењето. Еве неколку совети за превенција, иако ниту еден од нив не е во потполност ефикасен.

Седиште за во автомобил, кое ќе спасува животи на деца

Седиште за во автомобил, кое ќе спасува животи на деца

Алиса Чавез е средношколка, но веќе патентираше изум со помош на кој ќе ги спасува животите на нејзините најмали сограѓани. Таа измисли „топло седиште“ , односно седиште за автомобил кое е наменето за бебиња кое ја следи температурата на бебињата и ги предупредува родителите доколку бебето е во опасност.

Се очекува да пристигне кралското бебе

Се очекува да пристигне кралското бебе

Голем број на луѓе се собрани во дворот на болницата Линдо каде што неколку дена ја исчекуваат радосната вест, пристигнувањето на второто кралско бебе.

Разубавете го возењето на детето во автомобилот

Разубавете го возењето на детето во автомобилот

Некои бебиња обожаваат да се возат и не им пречат седиштата. Но некои не можат да поднесат да бидат врзани, па дури и викаат за време на возењето. Но, што помирно бебе, толку посигурно возење. Еве неколку идеи.

Powered by WP Bannerize