Powered by WP Bannerize

Корисни совети пред патување

Корисни совети пред патување

Доколку ви дозволуваат можностите и времете сега е идеално време да заминете на патување, бидејќи цените се пониски, а нема ни гужва.Одморот треба да биде исполнет со удобно сместување, пијалак кој опушта и убаво време а не со редовните и вообичаени фрустрации кои ги имаме дома.

Како да го спакувате семејство за на патување

Како да го спакувате семејство за на патување

Кога патувате со автомобил, секогаш недостасува место колку и автомобилот да е голем. За повторно да не го слушате сопругот кој не знае каде да ги смести работите има неколку совети кои можат да ви помогнат. Пред да почнете, сетете се на сите одмори на кои сте понеле преполни куфери и сте облекле само половина од тоа што сте го спакувале.

Дете на планина

Дете на планина

Чистиот планинси воздух е одличен чистач на белите дробови кои во градовите се изложени на бројни штетни агенси кои со дишењето влегуваат во организмот на детето. Планинското сонце во комбинација со чистиот воздух е одличен стимулатор на апетитот, но доведува и до зајакнување на одбранбениот систем на детето.

Како да му го олесните патувањето на детето?

Како да му го олесните патувањето на детето?

За спиење во автомобил детето нека ја земе омилената играчка со која спие.Во секое време мора да имате негазирана минерална вода, овошје, но и сендвичи ако заглавите во гужва.

Како да не им се затнуваат ушите на децата при патување

Како да не им се затнуваат ушите на децата при патување

Во текот на патувањето, на малите деца ушите им се затнуваат многу повеќе отколку на возрасните. Поради тоа можат да постанат нервозни и да плачат.Таа состојба можете да ја спречите ако им дадете некои меки бонбони или нешто да џвакаат.

Патување со едномесечно бебе, да или не?

Патување со едномесечно бебе, да или не?

Вообичаено педијатрите сметаат дека бебето може да патува кога ќе има наполнето неколку месеци, на пример два до три, односно кога ќе се воспостави ритам на хранење и спиење и кога ќе се направи првата редовна контрола и систематски преглед.

Кои работи ви се потребни за на пат

Кои работи ви се потребни за на пат

Ако патуваме со мали деца, на патувањата најчесто  носиме мини-аптека. Има неколку работи без кои не би требало да тргнеме, па не е лошо да се потсетиме кои.

Корисни совети ако патувате со сопствен автомобил

Корисни совети ако патувате со сопствен автомобил

Кога патувате со сопствен автомобил, најдобро е да тргнете ноќе, за детето да го преспие најголем дел од патот. Дајте му грицки, сендвич, но избегнувајте благо. Ако правете сендвичи не ги мачкајте со нешто што може да се расипе.

Со мало дете на прекуокеански лет

Со мало дете на прекуокеански лет

Ако сакате да патувате во Африка, Азија, Австралија или Америка, родителите најчесто не се сигурни дали можат да патуваат со деца на толку долги летови.Оние кои се одлучиле на патување со мало дете, треба да обрнат внимание на неговите потреби. Потребно е време детето да се навикне на околината.

Патување на бебе во авион

Патување на бебе во авион

Многу родители се загрижени за првото патување на нивното бебе, посебно кога се работи за авион. Причини за грижа, не би требало да има. Бебињата можат да патуваат од првите денови, но најважно е патувањето да се организира така што малку ќе го пореметите спиењето, бидејќи во првите месеци спијат и по 12-13 часа дневно.

Како да се справите со повраќањето на детето на пат

Како да се справите со повраќањето на детето на пат

Децата кои се склони на повраќање додека патуваат, претставуваат вистински кошмар за родителите.Затоа е потребно да внимавате на некои работи за да си олесните како на себе така и на детето.

Powered by WP Bannerize