Powered by WP Bannerize

Со пубертетот почнува свеста за своето тело, односно изглед

Со пубертетот почнува свеста за своето тело, односно изглед

Кај најголемиот број на деца, единаесеттата година во животот е важна затоа што започнува процес на обилно лачење на полови хормони кои во следните неколку години ќе направат, телото на детето да се претвори во тело на млад маж или жена.

Дезадоранс или антиперспирант, во што е разликата

Дезадоранс или антиперспирант, во што е разликата

Антиперспирантите содржат хемикалии кои ги затвораат порите и на тој начин го спречуваат потењето. Од друга страна, дезадорансите дозволуваат потење, но ја сузбиваат непријатната миризба на потта.

Маслиновото масло помага во борбата против првутот

Маслиновото масло помага во борбата против првутот

Доколку постојано чувствувате јадеж во скалпот постои природен начин да го решите тој проблем.

Природна маска за сува и кршлива коса

Природна маска за сува и кршлива коса

Доколку вашата коса е дехидрирана, сува и оштетена од сонцето или апаратите за обликување, лесно се крши и опаѓа медот и комбинациите на природни состојки кои во себе вклучуваат мед ќе ви помогнат.

Големината на стомакот на трудницата зависи од повеќе фактори

Големината на стомакот на трудницата зависи од повеќе фактори

Секое тело е различно и не постои одредено време кога на идните мајки треба да им се познава дека се бремени. На трудниците кои го очекуваат првото дете стомакот може да стане видлив подоцна, имајќи предвид дека мускулите се уште не се растегнати.

Реакцијата на околината влијае на тоа дали детето ќе продолжи да пцуе

Реакцијата на околината влијае на тоа дали детето ќе продолжи да пцуе

Шокот или збунетоста на околината кои детето го добиваат како награда за изговорена пцовка е доволна мотивација и понатаму така да се изразува. Од друга страна ако детското пцуење е поддржано од возрасните и ако на тоа се гледа со симпатии, потешко ќе се искорени, бидејќи тешко е да се објасни зошто забранувате нешто што сте го толерирарале.

Театарските претстави поволно влијаат врз развојот на мозокот на децата

Театарските претстави поволно влијаат врз развојот на мозокот на децата

Едно истражување на американските научниците покажува дека театарската уметност кај младите има бројни позитивни влијанија врз развој на мозокот. Само една приказна раскажана низ театарска претстава на мозокот на детето влијае неколку пати поквалитетно и подолготрајно отколку истата приказна која ќе се види на филм или прочита во книга.

Не ги штедете комплиментите

Не ги штедете комплиментите

Постои многу добар одговор на прашањето-зошто треба често да им давате комплименти на другите луѓе?

Зошто повеќе ни се допаѓаат луѓе кои ни се познати

Зошто повеќе ни се допаѓаат луѓе кои ни се познати

Поминете повеќе време со луѓето кои сакате да ви бидат пријатели.

Зошто е добро децата да бидат извидници

Зошто е добро децата да бидат извидници

Одењето во извидници на децата им помага да развијат самодоверба, да бидат корисни членови на заедницата во која живеат и да ги поттикнат на престој во природа, при што ќе имаат корист цел живот.

Суперхероите се важни за развојот на децата

Суперхероите се важни за развојот на децата

Супер-хероите се секаде во филмовите, цртаните филмови, на гардеробата и се неизбежен дел во секојдневието на децата. Да се угледаат на суперјунаците, имитирајќи некој кој јасно се бори против злото со своите супер-моќи на децата им е поблиску отколку да се угледаат на реални „суперјунаци“ како лекари, пожарникари, научници и сл.

Powered by WP Bannerize