Powered by WP Bannerize

Научниците открија како мирисот на бебето влијае врз возрасните

Научниците открија како мирисот на бебето влијае врз возрасните

Освен посебно меката кожа, бебињата ги краси и неоддолив мирис кој не може да се спореди со ниту еден на светот, но и не може да се произведе.

Со кафе до поголема сексуална моќ

Со кафе до поголема сексуална моќ

Многу досегашни истражувања го потврдиле позитивното влијание на кафето врз човечкиот организам.

Канаѓаните со закон ја забранија дубалката

Канаѓаните со закон ја забранија дубалката

Дубалката е со закон забранета во Канада. Продавачите не смеат да ги рекламираат ниту да ги продаваат, а ниту родителите смеат да ги продаваат половни. Ако тоа го направат можат да добијат казна од 100.000 доалри или шест месеци затвор.

Како да му помогнете на бебето полесно да прооди

Како да му помогнете на бебето полесно да прооди

Кога бебето ќе прооди зависи од него, но вие можете да го поттикнете кревањето и држењето за мебел низ игра.Тоа може да го направите ако неговите омилени играчки ги наредите на двосед, некои ги ставите поблиску, некои ги турнете на подот со едно забавно „оп“.

Мамо, тато кого повеќе сакаш

Мамо, тато кого повеќе сакаш

Како родителите да реагираат ако нивното дете им го постави прашањето кого повеќе сакаат дали него или братчето или сестрата? Децата не веруваат во тоа дека родителите ги сакаат подеднакво. Тие се борат да ја добијат нивната наклонетост и постојано мерат мама и тато кого повеќе сакаат, кому му подаруваат повеќе време и внимание и кого повеќе го уважуваат.

Колкава е моќта на детската манипулација

Колкава е моќта на детската манипулација

Вештината на манипулација до сега е забележана само кај децата на околу шест години, но новите истражувања правени на Универзитетот Портсмут покажуваат дека бебињата на возраст од шест месеци можат да лажат и манипулираат со родителите и околината воопшто.

Неколку совети за негувани усни и во зима

Неколку совети за негувани усни и во зима

Усните во текот на зимата бараат дополнителна заштита бидејќи се постојано изложени на ладниот воздух.

Помладото дете секогаш останува мало

Помладото дете секогаш останува мало

Истражувачите се обидоа да дадат одговор дали поради фактот дека второто дете секогаш изгледа помало се крие нешто повеќе од идејата дека во однос на новороденчињата се изгледа поголемо.

Блискоста на родителите и бебето

Блискоста на родителите и бебето

Студијата покажува дека бебињата кои се опкружени со љубов и имаат близок однос барем со еден од родителите,  на училишна возраст имаат помалку емоционални или проблеми во однесувањето, отколку децата кои не развиле таков однос со родителите.

За мајката не постои ниту предолго ниту предоцна- таа е најшиот најдобар пријател

За мајката не постои ниту предолго ниту предоцна- таа е најшиот најдобар пријател

Дури и во моментите кога се откажуваме од самите себеси, единствена личност која што никогаш нема да се откаже од нас е нашата мајка.

На кој начин стресот го нарушува нашето здравје

На кој начин стресот го нарушува нашето здравје

Сите ние постојано слушаме дека стресот може да предизвика сериозни здравствени проблеми. Но, малкумина од нас знаат на кој начин стресот негативно влијае врз здравјето на човекот.

Powered by WP Bannerize