Powered by WP Bannerize

Редовното вежбање го зголемува хемоглобинот и го јакне имунитетот

Редовното вежбање го зголемува хемоглобинот и го јакне имунитетот

Редовното практикување на физичката активност е повеќе од добредојдено за одржување на здравјето, како на телото така и на духот.

Насмевката на бебето и поврзувањето со мајката

Насмевката на бебето и поврзувањето со мајката

Насмевките на бебињата се карактеризираат како несвесен рефлекс како нешто што доаѓа само од себе и нема никаква врска со надворешното влијание. Но, неодамнешни истражувања покажуваат дека ова прво наговестување на задоволство има многу подлабоко значење од обичен рефлекс.

Киселото млеко во служба на хидрирана и чиста кожа

Киселото млеко во служба на хидрирана и чиста кожа

Киселото млеко и јогуртот со своите остојки како што се млечната киселина, витаминот Д, млечните протеини и минералите калциум и цинк значително помагаат во процесот на хидрирање, затегнување и чистење на кожата.

Дали побелувањето на косата може да се спречи

Дали побелувањето на косата може да се спречи

Група на научници од Универзитетот во Бредфорд сметаат дека побелувањето на косата е процес кој во голема мера може да спречи, доколку навремено се открие причината за неговата појава.

Истражување: Жените со облини раѓаат попаметни деца

Истражување: Жените со облини раѓаат попаметни деца

Иако е најдобро да немате вишок маснотии во организмот, сепак, ако се веќе тука, тогаш според научниците најдобра варијанта е тие да се локализирани во пределот на задникот.

Премногу седење во бременоста доведува до депресија

Премногу седење во бременоста доведува до депресија

Денешните генерации се повеќе имаат проблем со недостаток на физичка активност и се повеќе имаат проблеми со прејадување. Но ни трудниците не се поштедени од тие проблеми.

Неколку трикови за визуелно зголемување на трепките

Неколку трикови за визуелно зголемување на трепките

Иако секогаш на располагање ни стојат вештачките трепки, секогаш подобра опција е природниот изглед.

Карактеристики на децата родени во знакот на овен

Карактеристики на децата родени во знакот на овен

Малите овнови не скаат рутина и присила, што се воочува на предшколска возраст. Често се борат со својата вродена нетрпеливост,  се сакаат да добијат одма. Тешко ги поднесуваат поразите. Објаснете му на детето дека не мора секогаш да биде најдобар во се, така што губитокот може да донесе и добивка.

Адолесцентите се први на удар од влијанието на технологијата

Адолесцентите се први на удар од влијанието на технологијата

Технологијата која се повеќе напредува, адолесцентите ги доведува во ситуација дневно да користат повеќе од еден уред. Тоа на некој начин го зголемува чувството на притисок.

Фаворизирање на децатa на едниот родител

Фаворизирање на децатa на едниот родител

Децата вешто балансираат помеѓу незаинтересираност и внимание од интерес. Како што често се случува родителите да фаворизираат едно дете, така може да се случи и децата својата љубов и наклонетост повеќе да ја искажат спрема едниот родител.

Дигиталното насилство децата го доживуваат и реално

Дигиталното насилство децата го доживуваат и реално

Дигиталното насилство не останува само на Интернет. Многу деца константно го доживуваат и тоа се одразува на нивниот живот и во т.н реален свет.

Powered by WP Bannerize