Powered by WP Bannerize

Рчење на децата

Рчење на децата

Рчењето е нормална и појава што брзо поминува кај децата. Дури ако сфатите дека не поминува така брзо и се повторува со секое спиење, позанимавајте се со тој проблем малку повеќе. Рчењето само по себе значи дека има одредена пречка при нормалното дишење.

Тинејџерите се повеќе се чувствуваат осамени

Тинејџерите се повеќе се чувствуваат осамени

Додека вашиот тинејџер е во другата соба опкружен со различни технолошки достигнувања и од собата не се слушаат никакви звуци, не мора да значи дека учи. Напротив! Комуникацијата во дигиталниот свет со одвива преку пишување.

Кои се ризиците од користењето на технологијата

Кои се ризиците од користењето на технологијата

Истражувањата потврдуваат дека денеска децата имаат значително посиромашен фонд на зборови. Се помалку читаат книги во печатено и во електронско издание. Тинејџерите не гледаат причина за читање на книги, бидејќи мислат дека сите потребни информации ќе ги најдат на интернет, брзо и во кратка форма. Објаснувањето дека книгите имаат некоја друга вредност им се чини застарено.

Пишување пораки, наместо разговор

Пишување пораки, наместо разговор

Истражувањето за користење на дигитален начин на комуникација предупредувa дека тинејџерите повеќе пишуваат отколку што разговараат. Имено, околу 100 часа видеоматеријали се ставаат на јутјуб секоја минута.

Тинејџерите и виртуелниот свет

Тинејџерите и виртуелниот свет

Тинејџерите денеска многу подобро се снаоѓаат во виртуелниот свет отколку нивните родители. Тие развија специфични начини на комуникација кои возрасните не ги разбираат сосема. Не треба поради тоа да им се прерeкува, туку треба да се им се помогне да се заштитат од опасности и да им се биде поддршка.

Тинејџерите мора подолго да спијат

Тинејџерите мора подолго да спијат

Додека вие им се лутите на тинејџерите дека наутро тешко се будат, од Американската академија на медицина велат дека навистина не им е лесно. Раното станување доведува до хроничен замор, па стручњаците сметаат дека часовите на средношколците не треба да почнуваат пред 8.30 часот.

Кога девојчињата се „опасници“

Кога девојчињата се „опасници“

Девојчињата понекогаш се вистински „опасници“ на тој начин што им подметнуваат нозе на врснички, ги нарекуваат со погрдни зборови, озборуваат. До овој заклучок дошол тим на истражувачи кои сакале да проверат поради што има поголем број на сплеткарења помеѓу нив отколку помеѓу момчињата.

Сода бикарбоната е природен избелувач на забите

Сода бикарбоната е природен избелувач на забите

Постои еден едноставен и природен начин да ги избелите забите за неколку нијанси, без да бидат оштетени со груби хемикалии.

Причина повеќе зошто треба да уживате во морската вода

Причина повеќе зошто треба да уживате во морската вода

Морската вода е одличен природен лек за многу заболувања. Поради исклучително корисните состојки таа има позитивен ефект не само на кожата, туку и на човечкото тело во целина.

Маска од какао за намалување на брчките и отеченоста на лицето

Маска од какао за намалување на брчките и отеченоста на лицето

Оваа домашна маска за лице содржи природни состојки кои на кожата и овозможуваат свежина, ја зацврстуваат и ги намалуваат брчите и отеченоста.

За блексаво чиста рамна плотна на вашиот шпорет употребете сода бикарбона

За блексаво чиста рамна плотна на вашиот шпорет употребете сода бикарбона

Чистењето на рамната плотна на шпоретите може да претставува вистински проблем особено ако се работи за тврдокорни дамки или доколку ви претече јадењето што го готвите.

Powered by WP Bannerize