Powered by WP Bannerize

Правила за успешна депилација

Правила за успешна депилација

Депилацијата со восок го слабее коренот на влакното и ја проретчува количината на влакна, а истовремено гарантира глатка кожа во наредните две до три недели.

Како да ја исчистите пеглата од наталожениот бигор

Како да ја исчистите пеглата од наталожениот бигор

Пареата во комбинација со алкохолниот оцет се одлични чистачи на наталожениот бигор во вашата пегла на пареа.

Физички неактивните жени пократко живеат

Физички неактивните жени пократко живеат

Предолгото седење го забрзува процесот на стареење на клетките во организмот-докажало неодамнешното истражување спроведено на Универзитетот Калифорнија.

Зошто е добро да го соблечете градникот пред да си легнете

Зошто е добро да го соблечете градникот пред да си легнете
Градникот секогаш треба да го соблечете пред да си легнете навечер, затоа што во спротивно може да предизвикате сериозен здравствен проблем-велат лекарите.

Ефикасен природен лек од коприва против косопаст

Ефикасен природен лек од коприва против косопаст

Опаѓањето на косата можете лесно да го спречите со овој мелем на база на коприва и секако упорност во постапката.

Кога бебињата се најчувствителни на одвојување од родителите

Кога бебињата се најчувствителни на одвојување од родителите

Најлош период за одвојување на бебето од мајката па макар и на неколку часа е деветиот месе. На деветмесечно бебе исклучително му е важно присуството на родителите.

Ресторан кој дава попуст за пристојни деца

Ресторан кој дава попуст за пристојни деца

Антонио Ферари е сопственик на ресторан во Падова и тој изјави дека му е доста од непристојни и невоспитани деца кои ја уништуваат атмосферата.

Со изматена жолчка спречете го ширењето на стриите

Со изматена жолчка спречете го ширењето на стриите

Јајцата се вистинско богатство на протеини и делуваат позитивно за нас и нашето здравје преку умерената консумација или надворешна употреба.

Практични совети за домот

Практични совети за домот

Многупати сте слушнале дека за да спречите појава на влага, алиштата треба да ги сушите на тераса, а ако тоа го правите дома нека биде во просторија со отворен прозорец. На ги сушете на радијатор бидеjќи испушта отровни соединенија.

Решена мистеријата зошто венчалниот прст го носиме на прстот до малиот

Решена мистеријата зошто венчалниот прст го носиме на прстот до малиот

Кога ќе ги споите рацете палците ги претставуваат вашите родители, показалецот вашите браќа и сестри, средниот прст сте вие, а оној до малиoт сте вие и вашиот сопруг. Најмалиот прст се вашите деца.

Внимателно со сунѓерот за капење

Внимателно со сунѓерот за капење
Сунѓерите за капење се добри за употреба, но ако не се внимава на нивното одржување можат да се претворат во вистинско гнездо на бактерии.

Powered by WP Bannerize