Powered by WP Bannerize

За мајката не постои ниту предолго ниту предоцна- таа е најшиот најдобар пријател

За мајката не постои ниту предолго ниту предоцна- таа е најшиот најдобар пријател

Дури и во моментите кога се откажуваме од самите себеси, единствена личност која што никогаш нема да се откаже од нас е нашата мајка.

На кој начин стресот го нарушува нашето здравје

На кој начин стресот го нарушува нашето здравје

Сите ние постојано слушаме дека стресот може да предизвика сериозни здравствени проблеми. Но, малкумина од нас знаат на кој начин стресот негативно влијае врз здравјето на човекот.

Еволуција на плачењето

Еволуција на плачењето

Вашето дете се фрла по улица или пак плаче? Тоа е потполно очекувано. Причината поради која детето плаче или има изливи на бес е начин на кој тоа го свртува вниманието врз себе во светот на возрасните.

Како функционира детскиот мозок

Како функционира детскиот мозок

Возрасните заклучуваат врз основа на искуство и сеќавања како треба да се однесуваат во дадена ситуација, а децата не. За малите деца се е ново и возбудливо, немаат искуство врз основа на кое би можеле да расудуваат. Честопати до седмата година децата не се способни да складираат многу сеќавања и информации.

Како изгледа првиот час од животот на бебето

Како изгледа првиот час од животот на бебето

Поради возбуда, замор, хормони и други работи, најголем дел од мајките тешко е да се сетат што  се случило првиот ден со новороденчето, а камоли првиот час.

Начини на ползење на бебињата

Начини на ползење на бебињата

Ползењето е голема цел за бебињата која треба да ја постигнат и додека најповеќе се зборува кога треба да почнат да ползат, никој не зборува за начинот.

Купка за нега на стапалата

Купка за нега на стапалата

Ако имате проблем со сува кожа на стапалата и испукани пети, тогаш оваа купка од природни состојки е идеалното решение за вас.

Напиток од путер од кикирики кој ги топи килограмите

Напиток од путер од кикирики кој ги топи килограмите

Путерот од кикирики и бананите се идеална комбинација ако сакате да изгубите неколку килограми.

Кои стравови децата ги имаат до осмата година

Кои стравови децата ги имаат до осмата година

Стравот сам по себе не е лош, тој е корисен како и секоја друга емоција и не штити во многу ситуации. Никогаш не му кажувајте на детето дека нема од што да се плаши, бидејќи ако нема од што да се плаши не би се плашело.

Стравот кај децата си свои законитости

Стравот кај децата си свои законитости

Стравот кај децата зависи од неколку фактори, возраст на детето и фазите на развој во кои се наоѓа. Имено, развојот на детскиот страв си има свои законитости, а со растењето децата развиваат свои способности за разбирање и сфаќање на светот во согласност со тоа, односно децата сфаќаат некои работи но не до крај. Во таков меѓу простор, понекогаш се појавуваат стравови.

Денеска се одбележува Денот без чад од цигари

Денеска се одбележува Денот без чад од цигари

Светот денеска го одбележува Dенот без чад од цигари. Едно истражување покажа дека децата чиишто родители не пушат и понатаму се во опасност од канцерогените материи.

Powered by WP Bannerize