Powered by WP Bannerize

Како тато да се зближи со бебето

Како тато да се зближи со бебето

Пробајте да го совладате стравот така што повеќе време ќе поминувате со вашето семејство. Потрудете се да и помогнете и на вашата сопруга околу завршување на работите кои таа ги има околу бебето, па бидете и од помош кога треба бебето да го пресоблечете, избањате, заспиете.

Супер татко е оној кој ја знае мерката на строгоста

Супер татко е оној кој ја знае мерката на строгоста

Потребно е детето да се плаши од добриот татко, во спротивно тој не ја работи својата работа добро. Но, не се работи за страв кој вообичаено ни паѓа на памет, како што постојат различни типови на љубов, така постојат и различни видови на страв.

Гојазноста ја намалува плодноста кај мажите

Гојазноста ја намалува плодноста кај мажите

Младите гојазни мажи, во однос на мажите на исти години со нормална телесна тежина, според научниците имаат намален број на активни сперматозоиди што директно ја намалува можноста за забременување на партнерката.

Идни татковци, избегнувајте ги топлите бањи

Идни татковци, избегнувајте ги топлите бањи

Според медицинските истражувања доколку мажот практикува топла бања, односно долгорочно излежување во када со топла вода во јануари тоа може да влијае на развојот на сперма дури во март.

Таткото е тој кој на блиското семејство и роднините им објаснува дека ви треба мир

Таткото е тој кој на блиското семејство и роднините им објаснува дека ви треба мир

Кога сопругата ќе си дојде дома, пружете и малку мир. Објаснете му на семејството и пријателите да не доаѓаат првите денови во посета, што може да подразбира и првиот месец.

Грешки кои татковците ги прават кога треба да појдат во болница за да ги земат мајката и бебето

Грешки кои татковците ги прават кога треба да појдат во болница за да ги земат мајката и бебето

Она што не смеете да го дозволите е да задоцните на денот кога треба да ги земете мајката и бебето, така што тие ќе мора да ве чекаат. Тоа ќе ја растажи мајката, а ќе ви се префрла цел живот.

Сопругата се породила, што да направите

Сопругата се породила, што да направите

Она што можете да го направите откако сопругата ќе се породи е да земете слободни денови. Верувајте ќе ви требаат и вам и нејзе. Нема да бидете ненаспиени за да можете нормално да ги извршувате обврските, а вашата помош ќе биде од големо значење дома.

Татковци, запознајте го вашето бебе

Татковци, запознајте го вашето бебе

Дали некогаш сте се запрашале од каде да почнете. Научете го јазикот на бебињата. Иако фондот на зборови е ограничен и мал, доколку добро обрнете внимание ќе можете да направите разлика помеѓу плачењето кое кажува „уморен сум“, „гладен сум“, „промени пелена“, „сакам да си играм“.

Совети за татковците кои злато вредат

Совети за татковците кои злато вредат

Вашата сопруга можеби може да го смири бебето побрзо од вас, но се што таа знае за детето го научила работејќи со него. Бидејќи и таткото станува се подобар доколку повеќе работи со бебетo, обидете се да го смирите повеќе пати и затоа не го враќајте бебето на сопругата кога не можете да го смирите.

Татковски инстинкт, постои или не

Татковски инстинкт, постои или не

На времето и Чарлс Дарвин се прашувал дали кај мажите постои латентен инстинкт на грижа за своето потомство. Стручњаците сметаат дека не може да се зборува за татковски инстинкт, туку на посветеност и приврзаност која се развива за време на контактот со детето.

Преубави илустрации на љубовта помеѓу татковците и ќерките

Преубави илустрации на љубовта помеѓу татковците и ќерките

Мајките и татковците заеднички се грижат за нивните деца, а за посебната врска помеѓу татковците и ќерките не треба да трошиме зборови.

Powered by WP Bannerize