Powered by WP Bannerize

Како таткото најдобро да се зближи со бебето

Како таткото најдобро да се зближи со бебето

По раѓањето на бебето, обидете се да го совладате стравот така што повеќе време ќе поминете со своето семејство.

Месото влијае лошо, врз плодноста на мажот

Месото влијае лошо, врз плодноста на мажот

Честото конзумирање на преработките од месо е поврзано со намалување на плодноста кај мажите, се вели во едно истражување спроведено на Харвард.

Храната помош при еректилна дисфункција

Храната помош при еректилна дисфункција

Еректилната дисфункција кај мажите се појавува во три можни форми. Во тој контекст постојат примарни еректилни дисфункции -кога дисфункцијата започнува од самиот почеток на сексуалната активност. Тоа значи дека мажот воопшто не може да постигне ерекција. Секундарната еректилна дисфункција е почест случај. Во тој случај се постигнува ерекција за кратко време но мажот не успева да ја задржи за време на сексуалната активност. Третата форма на еректилна дисфункција е поврзана со стареењето.

Како мажите ја убиваат плодноста

Како мажите ја убиваат плодноста

Кога има проблеми со зачнувањето 50 – 50 е можноста проблемот да потекнува од мажот или жената. Кога се мажите во прашање и добивање на улогата татко, често неквалитетната сперма знае да направи проблеми.

Бидете татко кој што секоја мала принцеза би посакала да го има

Бидете татко кој што секоја мала принцеза би посакала да го има

Бидете татко кој е оригинален, прекрасен, единствен, несекојдневен, приврзан, полн со љубов, способен да разбере и сочувствува-бидете совршен татко за својата ќерка.

На жените, мажите им стануваат попривлечни кога ќе станат татковците

На жените, мажите им стануваат попривлечни кога ќе станат татковците

Истражувањето спроведено на Универзитетот во Словачка, покажува дека жените сакаат мажи со деца и ги оценуваат како многу згодни.

Што е тоа што го прави таткото совршен родител?

Што е тоа што го прави таткото совршен родител?

Секој родител понекогаш се прашува дали го прави најдоброто за своето дете, дали добро ги извршува обврските и одговорностите околу децата и дали правилно постапувајќи придонесува за среќната насмевка на своето дете?
Да се биде татко е прекрасна улога доделена од бога, а да се биде одличен татко значи постојана желба за усовршување на таа улога.

Кога мажот е запоставен, откако ќе се роди бебето

Кога мажот е запоставен, откако ќе се роди бебето

Често се случува, кога ќе се роди првото дете, младите татковци да сметаат дека немаат никаква улога во одгледувањето на детето, а и младите мајки го делат тоа мислење. Но помошта на таткото е драгоцена по враќање на мајката и бебето од болница.

Доаѓањето на детето ги менува и мажите

Доаѓањето на детето ги менува и мажите

Не се менуваат само жените кога ќе добијат дете, истото се случува и со мажите. Штом ќе добијат дете тие стануваат поконзервативни и потрадиционални кога станува збор за ставовите за децата и домашните работи.

Кога тато е растргнат меѓу обврските

Кога тато е растргнат меѓу обврските

Поделбата на работите на машки и женски полека исчезнува. Татковците ги задржуваат своите професионални обврски, а мајките не само што ги задржаа своите обврски кои со векови наназад ги имаат, туку и многу напреднаа во професионална смисла.

Зошто жените сакаат мажи со брада?

Зошто жените сакаат мажи со брада?

Мажите со брада отсекогаш на жените им биле попривлечни од оние кои се „голобради“, а едно англиско истражување покажало дека при избор на партнер, дамите несвесно придаваат поголема важност на густината и распоредот на влакна на лицето на мажите.

Powered by WP Bannerize