Powered by WP Bannerize

Видео кое ќе ве насмее: Кога тато ќе се врати од работа, време е за игра

Видео кое ќе ве насмее: Кога тато ќе се врати од работа, време е за игра

Еве едно видео кое ќе ве расположи кое ќе ви даде идеја како дома да направите ритуал за дочек од работа.

Што секој татко треба да ја научи неговата ќерка?

Што секој татко треба да ја научи неговата ќерка?

Многу лекции девојчињата учат од мајките, но постои нешто што треба да се научи и од татковците. Тато треба да ја научи на вредности кои ќе и помогнат да порасне во независна и жена со самодоверба за еден ден кога ќе си замине од дома да го освои светот.

Кога тато си игра, се е толку забавно

Кога тато си игра, се е толку забавно

Факт е дека мајките и татковците имаат различен пристап кога играта со децата е во прашање. Мама има еден начин на игра, а тато друг. Но она што татковците умеат да го направат е супер да се забавуваат без да им треба многу играчки за тоа.

Што треба татковците на ќерките да знаат?

Што треба татковците на ќерките да знаат?

Односот татко-ќерка е посебен, па затоа еве неколку совети за татковците што имаат ќерки и кои сакаат по убаво да бидат запаметени.

Татковци, рано вклучете се во грижата за детето

Татковци, рано вклучете се во грижата за детето

Не чекајте синот да порасне за да играте фудбал со него, за да станете ангажиран татко. Таткото може да биде подеднаков добaр во растењето на децата како и мајката. Што порано се вклучите, толку ќе бидете поспосoбен.

Дури 90 отсто од татковците во Шведска, користат породилно отсуство

Дури 90 отсто од татковците во Шведска, користат породилно отсуство

Татковците во Шведска од државата добиваат измеѓу 180 и 480 слободни работни денови и 90 отсто од платата како и дополнителен месец за уживање со семејството. Шведска, покажуваат статистичките податоци, е една од најпогодните места на планетата доколку сте жена.

Татковство, дали значи крај на слободата?

Татковство не мора да се етикетира како крај на забавата.Навистина, станувањето навечер и прекинување на сонот, помалку дружење со пријателите, откажување од професионални и други патувања, прескокнување на фудбалот со другарите, се се тоа промени кои се неизбежни.

Татковството и финансиите

Татковството и финансиите

Хранењето, облекувањето и образованието ќе ве чини пари кои сега ги трошите на други работи. Ако се сетите на вашите родители, ќе увидите дека тие одвојувале од себе за вие да имате се што ви треба. Имајте на ум дека детето ќе ви стане приоритет број еден.

Ќе бидам ли добар татко?

Ќе бидам ли добар татко?

Во текот на бременоста, трудниците доживуваат еден куп емоции бидејќи животот им се менува. Но и најголем дел од татковците бурно го доживуваат тој период и имаат одредени грижи и дилеми во врска со тоа. Ако сте испаничени, исплашени или се чувствувате неподготвени за она што ве чека, не грижете се, не сте сами.

Дали животниот стил влијае врз плодноста на мажот?

Дали животниот стил влијае врз плодноста на мажот?

Долго време се зборуваше дека животниот стил на мажите е пресуден за нивната неплодност. Студијата на Универзитетот Шефилд и Манчестер потполно го побива тоа мислење. Имено, тема на ова истражување беше како животниот стил на мажот влијае на брзината на движењето на сперматоизоидите и нивната концентрација.

На вас жените, тоа подобро ви оди

На вас жените, тоа подобро ви оди

По породувањето, жените се исцрпени. За помош околу детето и домашните работи најчесто им излегуваат во пресрет нивните мајки. Некои жени грешат, со тоа што на себе ја преземаат комплетната нега на детето, и таткото го оставаат на страна. Треба да направат сосема спротивно и од првиот ден да го вклучат таткото во грижата за малите.

Powered by WP Bannerize