Powered by WP Bannerize

Идни татковци, избегнувајте ги топлите бањи

Идни татковци, избегнувајте ги топлите бањи

Според медицинските истражувања доколку мажот практикува топла бања, односно долгорочно излежување во када со топла вода во јануари тоа може да влијае на развојот на сперма дури во март.

Таткото е тој кој на блиското семејство и роднините им објаснува дека ви треба мир

Таткото е тој кој на блиското семејство и роднините им објаснува дека ви треба мир

Кога сопругата ќе си дојде дома, пружете и малку мир. Објаснете му на семејството и пријателите да не доаѓаат првите денови во посета, што може да подразбира и првиот месец.

Грешки кои татковците ги прават кога треба да појдат во болница за да ги земат мајката и бебето

Грешки кои татковците ги прават кога треба да појдат во болница за да ги земат мајката и бебето

Она што не смеете да го дозволите е да задоцните на денот кога треба да ги земете мајката и бебето, така што тие ќе мора да ве чекаат. Тоа ќе ја растажи мајката, а ќе ви се префрла цел живот.

Сопругата се породила, што да направите

Сопругата се породила, што да направите

Она што можете да го направите откако сопругата ќе се породи е да земете слободни денови. Верувајте ќе ви требаат и вам и нејзе. Нема да бидете ненаспиени за да можете нормално да ги извршувате обврските, а вашата помош ќе биде од големо значење дома.

Татковци, запознајте го вашето бебе

Татковци, запознајте го вашето бебе

Дали некогаш сте се запрашале од каде да почнете. Научете го јазикот на бебињата. Иако фондот на зборови е ограничен и мал, доколку добро обрнете внимание ќе можете да направите разлика помеѓу плачењето кое кажува „уморен сум“, „гладен сум“, „промени пелена“, „сакам да си играм“.

Совети за татковците кои злато вредат

Совети за татковците кои злато вредат

Вашата сопруга можеби може да го смири бебето побрзо од вас, но се што таа знае за детето го научила работејќи со него. Бидејќи и таткото станува се подобар доколку повеќе работи со бебетo, обидете се да го смирите повеќе пати и затоа не го враќајте бебето на сопругата кога не можете да го смирите.

Татковски инстинкт, постои или не

Татковски инстинкт, постои или не

На времето и Чарлс Дарвин се прашувал дали кај мажите постои латентен инстинкт на грижа за своето потомство. Стручњаците сметаат дека не може да се зборува за татковски инстинкт, туку на посветеност и приврзаност која се развива за време на контактот со детето.

Преубави илустрации на љубовта помеѓу татковците и ќерките

Преубави илустрации на љубовта помеѓу татковците и ќерките

Мајките и татковците заеднички се грижат за нивните деца, а за посебната врска помеѓу татковците и ќерките не треба да трошиме зборови.

Даниел Кајмакоски ќе стане татко

Даниел Кајмакоски ќе стане татко

Познатиот македонски пејач Даниел Кајмакоски ќе стане татко на пролет. Тој за српскиот медиум „Стори“ отрки дека заедно со неговата девојка Кристина Димитриевска очекуваат принова.

Татковците си играат поразлично со децата

Татковците си играат поразлично со децата

Кога си играат со децата, татковците тоа го прават многу поактивно од мајките. Тие се погрижливи, склони кон контрола на целата ситуација така што се помалку опуштени, што децата секако го чувствуваат.

Родителството повеќе ги усреќува татковците

Родителството повеќе ги усреќува татковците

Истражувањата неодамна покажаа дека родителството во САД луѓето ги прави понесреќни во споредба со другите развиени земји. Но, истражувањето од Универзитетот Корнел покажува дека татковците многу подобро стојат кога среќата е во прашање, а на мајките сепак им треба мала помош.

Powered by WP Bannerize