Powered by WP Bannerize

Татковци, запознајте го вашето бебе

Татковци, запознајте го вашето бебе

Дали некогаш сте се запрашале од каде да почнете. Научете го јазикот на бебињата. Иако фондот на зборови е ограничен и мал, доколку добро обрнете внимание ќе можете да направите разлика помеѓу плачењето кое кажува „уморен сум“, „гладен сум“, „промени пелена“, „сакам да си играм“.

Совети за татковците кои злато вредат

Совети за татковците кои злато вредат

Вашата сопруга можеби може да го смири бебето побрзо од вас, но се што таа знае за детето го научила работејќи со него. Бидејќи и таткото станува се подобар доколку повеќе работи со бебетo, обидете се да го смирите повеќе пати и затоа не го враќајте бебето на сопругата кога не можете да го смирите.

Татковски инстинкт, постои или не

Татковски инстинкт, постои или не

На времето и Чарлс Дарвин се прашувал дали кај мажите постои латентен инстинкт на грижа за своето потомство. Стручњаците сметаат дека не може да се зборува за татковски инстинкт, туку на посветеност и приврзаност која се развива за време на контактот со детето.

Преубави илустрации на љубовта помеѓу татковците и ќерките

Преубави илустрации на љубовта помеѓу татковците и ќерките

Мајките и татковците заеднички се грижат за нивните деца, а за посебната врска помеѓу татковците и ќерките не треба да трошиме зборови.

Даниел Кајмакоски ќе стане татко

Даниел Кајмакоски ќе стане татко

Познатиот македонски пејач Даниел Кајмакоски ќе стане татко на пролет. Тој за српскиот медиум „Стори“ отрки дека заедно со неговата девојка Кристина Димитриевска очекуваат принова.

Татковците си играат поразлично со децата

Татковците си играат поразлично со децата

Кога си играат со децата, татковците тоа го прават многу поактивно од мајките. Тие се погрижливи, склони кон контрола на целата ситуација така што се помалку опуштени, што децата секако го чувствуваат.

Родителството повеќе ги усреќува татковците

Родителството повеќе ги усреќува татковците

Истражувањата неодамна покажаа дека родителството во САД луѓето ги прави понесреќни во споредба со другите развиени земји. Но, истражувањето од Универзитетот Корнел покажува дека татковците многу подобро стојат кога среќата е во прашање, а на мајките сепак им треба мала помош.

Формата на лицето поврзана со плодноста на мажите

Формата на лицето поврзана со плодноста на мажите

Карактеристиките на лицето на мажите можат да бидат директно поврзани со тоа со каков квалитет се неговите сперматозоидите, покажува неодамно спроведеното шпанско истражување.

Лек за неплодност на мажите е сoнчањето

Лек за неплодност на мажите е сoнчањето

Данските стручњаци спроведоа научно истражување чиишто резултати покажуваат дека на мажите на кои им недостасува витамин Д во телото имаат почести проблеми со неплодноста, а овој витамин телото го произведува по излегување на сонце.

Идните татковци треба да ги избегнуваат топлите бањи

Идните татковци треба да ги избегнуваат топлите бањи

Мажите кои се обидуваат да станат татковци веројатно ќе треба да ги избегнуваат честите престојувања во топла када, бидејќи тестисите се многу чувствителни на топлина.

(Фото) Како изгледа хаосот дома кога мама е на пат

(Фото) Како изгледа хаосот дома кога мама е на пат

Кога мама не е дома, па дури и ако отпатувала на кратко, постојат големи шанси дека ќе се случи хаос дома.

Powered by WP Bannerize