Девица

Додека другите родители се борат со нездравите навики на децата, вашата малечка Девица јаде зеленчук, не сака мрсна и зачинета храна и не е склона на прејадување. Сака житарки па затоа јаде храна со ориз, пченица како и овесни каши. Доволно и е малку риба и пилешко месо.Детето Девица сака слатки работи и солени грицки, но заменете ги со лешници, ореви и бадеми.