Близнаци

Исхраната на овој знак треба да биде разновидна. Грашок и грав се добар избор. Бидејќи ментално се доста активни,најдобро е да јадат риба, бидејќи им се потребни протеини. Не сака колачи, но грцика интегрален кекс. Детето Близнак попрво би испило сок, затоа подгответе му свежи сокови од разно овошје.