Лав

Вашето дете Лав има потреба од протеини, па треба да јаде млечни производи, риба, јајца но никако пржено месо. Но ако веќе не може, а да не биде гурманче, понудете му пилешко месо, рибни филети.Омилено овошје му се банани, круши и малини.Чоколадото кое е вистински предизвик за него, нека биде млечна со овошно полнење или со житарки.