Овен

Детето Овен сака да јаде месо и тоа црвено. Исхраната со месо нека ја балансира со зеленчук во црвена боја и затоа сервирајте го што почесто. Му годат и тестенини со сос, оцет и зачини.Исто така обожува овошје како јагоди и цреши, но и рибизли, брусница, боровница.