Рак

Детето Рак е гладно секој час, па потрудете се оброците да му бидат избалансирани. Симболиката на Месечината е поврзана со млеко и млечни производи, но треба да избегнува тврди сирења, додека јогурт и павлака може да јаде со секоја храна. Од овошје најдобри се праски, круши и кајсии.Најмногу му годи пилешко и мисиркино месо, а сака да јаде и боранија, пиперка, краставички и тиквичка.