Риби

Сите видови на риби и морски плодови припаѓаат на симболиката на Нептун кој владее со овој знак. Вашето дете треба што повеќе да јаде јужно овошје поради зајакнување на имунитетот и забрзување на метаболизмот. Пожелно е да јаде многу ориз и други житарки, а пецивото нека биде интегрално. Бидејќи благите работи му се омилена храна, подобро да јаде овошна салата отколку чоколадо.Малата Риба обожува течности, па затоа е единствен знак кај кој понекогаш треба да се ограничи внесот на течности.