Стрелец

На вашето дете Стрелец исклучително му годи медитеранска храна, односно јадење од италијанската и шпанската кујна. Месо сака, но не претерано, па треба да јаде од сите видови по малку.Омилени му се домати и тиквички, компир. Не е љуботел на млеко, но сака да го комбинира со житарки. Повеќе сака јогурт.Шпагети, лазањи пица на која може да додадете рукола за да им ја зголемите хранливата вредност се омилена храна на малиот Стрелец.