Вага

Детето Вага сака овошје, овошни салати кои се извор на витамини и минерали. Од секое месо јаде по малку, па исхраната му е добро избалансирана. Треба да јаде спанаќ, блитва но и друг зелен зеленчук бидејќи во текот на развојот може да биде слабокрвно. Слатката храна му е порок, па ограничете ги количините на бисквити и колачи. На малите Ваги важно им е храната и визуелно да им се допадне и да биде убаво сервирана.