Недоволно термички обработените јајца опасни за трудниците

Објавено на: May 18, 2016 од Мама Ане

Меко сварени јајца за појадок, пржено јајце на око, торти и слатки чии кремови се подготвени од термички необработени јајца-овие деликатеси секоја трудница треба да ги заборви барем до породувањето.

Навистина би било лошо во текот на бременоста една трудница да заболи од салмонела, која лежи во недоволно термички обработените јајца.
Поради болеста телото би изгубило премногу течности и хранливи материи, неопходни за плодот во развој.
Поради количината на холестерол која што ја има јајцето во себе, за трудниците препорачливо е конзумација на две до три јајца во текот на неделата.


Мама365.мк ги задржува сите авторски права. Оваа содржина НЕ смее да се копира, размножува или на било кој друг начин да се дистрибуира без писмено одобрение од мама365.мк. Превземањето може да се врши ЕДИНСТВЕНО со наведување на мама365.мк како извор на содржината, со линк до соодветната содржина поставена на изворната страна www.mama365.mk



Коментари

Би можело да ве интересира и…