Огледалата во домот ја привлекуваат позитивната енергија- каде треба да ги поставите

Огледалата го рефлектираат изразот на она што се наоѓа во нивната непосредна близина и поради тоа треба да имате во предвид неколку фактори при поставувањето на огледалата во домот.

Според фенг шуи правилата забрането е огледалата да бидат сместени во позиција од каде дирекнот ќе ја дадат отслик на влезната врата, бидејќи на тој начин целата позитивна енергија ќе излезе од домот. Не смеете да ги поставите ниту во позиција која ќе создаде одраз на вратата од тоалетот или кујната. Исто така, не е пожелно да бидат поставени во позиција во која на огледалото може да се рефлектира слика од канта за отпадоци, неред или нечистотија од било кој вид.

Огледалото е воден елемент, па според тоа никогаш не треба да се најде во јужниот дел од домот.
Според фенг шуи правилата, дозволено е поставувањето на огледалата во трпезарискиот дел од домот каде огледалото ќе создава одраз на храната што ќе донесе благосостојба во домот и во помали простории како што е ходникот но не во насока на вратите од останатите простори во домот.

 

Facebook Comments
Мама365.мк ги задржува сите авторски права. Оваа содржина НЕ смее да се копира, размножува или на било кој друг начин да се дистрибуира без писмено одобрение од мама365.мк. Превземањето може да се врши ЕДИНСТВЕНО со наведување на мама365.мк како извор на содржината, со линк до соодветната содржина поставена на изворната страна www.mama365.mk